Ayah @ Bersama mu TV3

Semalam., Ibu siap hantar sms lagi kat semua anak-anak die ….
“Jangan lupa menonton Bersamamu TV3 malam nie”
Ingatkan aper ke halnya, rupanya Ayah punya kawasan
Kisah seorang Ibu tunggal beranak 4 yang hidup dlm keadaan daif di Kampung Permatang Badak
Mempunyai seorang anak istimewa, sanggup tak kahwin lagi sebab memikirkan anak-anak
Sedih jugak
Dulu nie Kampung Permatang Badak nie kawasan Ayah masa Ayah jadi ADUN Panching..la nie Ayah dah under Parlimen Paya Besar, so ADUN die is Cikgu Zaili la…


Keluarga nie akan mendapat sebuah rumah..rumah yang sedia ada sekarang mmg teruk pun keadaannya…separuh rumahnya dah kena makan dek anai-anai..baru-baru nie pokok tumbang psl ribut..nasib baik tak hempap rumah die, kalau tak, tak ader tempat tinggal.

Aku bukannya nak memuji Ayah, tapi aku rasa Ayah seorang pemimpin yang baik untuk penduduk kawasannya..aku ingat lagi kata-kata seorang pakcik tu masa Ayah dicalonkan untuk Parlimen…kawasan Panching akan kehilangan seorang wakil rakyat yang dapat memenuhi hati penduduknya..sedih aje….Ayah begitu komited ngan tugasnya sebagai seorang Ahli Parlimen..teruskan usaha Ayah…we all akan sentiasa menyokong Ayah dari belakang.

This entry was posted in Ayah, Parlimen. Bookmark the permalink.

One Response to Ayah @ Bersama mu TV3

  1. mc ta says:

    kita mmg suka tgk bersamamu nih, kdg2 boleh meleleh air mata he..he..btw, nama hero kita pun Danish, dan dia baru dapat adik name Damia 21 hari lepas Have a nice day🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s