Minyak Naik….Darah pun Naik la

Semalam we all balik, hujan turun selebat-lebatnya, so terpaksa la jalan perlahan-lahan..jammed start dari Tol Batu Tiga. Bila dengar radio, banyak jalan yang dah naik air..alamak…sempat tak sampai rumah nie…Kononnya balik keje, we all nak singgah One Utama…tapi tak jadi sebabnya memula tu we all dengar jalan menghala ke Kepong air dah naik..so tak jadi ke sana…tiba-tiba dengar kat radio ada berita terkini…ingatkan apa rupanya nak beritahu minyak akan naik berkuatkuasa 12 tgh mlm..HAH !!!! kata Ogos….f*** up….

Banyak stesen minyak yang penuh…so we managed to isi minyak kat Kampung Klang Gate…org taklah ramai sgt..Ayah and Ibu called suruh isi minyak…so, kat stesen minyak, ramai org merungut-rungut..ye la, ckp lambat lagi, Ogos baru nak mula…so that’s mean 2 bulan lagi, tapi rupa-rupanya 2 HARI saja…God Bless You, Pak Lah…

Pandai Pak Lah kan, harga minyak naik ketika sidang dewan Rakyat berehat seketika..kalau tak sure die kena hentam giler-giler punya dengan pembangkang….Ayah..boleh tak Ayah highlight kan perkara nie untuk next sidang nnt ? Kesian la kat kiter org nie…

Aku ngan Daddy Jack akan rasakan keperitannya..sebabkan we all travel all the way from KL to Shah Alam…huhuhuhu
This entry was posted in Ayah dan Ibu, just the two of us, personal opinions. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s