Day 02 – Kek Lapis Sarawak

So, lepas aje we all balik dari Matang Wildlife Center, tetiba teringat plak ngan kek lapis Sarawak. Masa we all tgh makan mee kolok masa mula-mula sampai dulu, tengok ramai jugaklah org tengah memegang kotak. Bila tanya Daddy Jack, die ckp org membeli kek lapis kak kedai yang dekat situ…so, ajak la si Winston tu singgah jap. Actually die punya kedai tu rumah org, mmg glamer rupanya tempat nie. Masa kat dalam rumah tu, tgk la ader la jugak artis-artis Semenanjung yang berkunjung kat situ termasuklah Haziq Tom Tom Bak.

Ni bahagian ruang tamu. Kat situ diletakkan sample kek lapis untuk kiter rasa. Memang sedap giler…tgk mcm-mcm jenis dan warna. Nampak tak bekas kuih atas meja tu….

Ni bahagian dlm kedai…they all boleh tolongkan pack untuk kiter dalam kotak

Mmg rambang mata nak buat pilihan…tak tahu mana satu…

We all boleh masuk untuk tgk sendiri mcm mana nak buat kek lapis nie..so, satu hari cuba bayangkan brapa banyak they kena berpanas di oven..demi mencari rezeki, kan.


Ni bahagian untuk packing kek tu…

Yang baju hitam putih tu la owner kedai nie. Dibahagian nie, kawalan mutu, so mana-mana kek yang dirasakan tak bersesuaian, akan direject la.

Ni la kek lapis yang we all beli kat sini…beli dlm 10 kotak untuk dibagi pada saudara-mara. Beli banyak-banyak mcm nie, owner die bagilah kat we all percuma 2.
Untuk pengetahuan you all semua, nie la rumah Puan Mariamah, kawan ayah tu. Besar ya amat. Winston tu offer untuk we all masuk dalam, tapi we all segan la sebabnya tuan rumah tak ader. Rumah punya la besar, keta pun dalam 5 bijik kut.

Bahagian tepi rumah…rumah nie siap ader bengkel sendiri..memandangkan rumah nie banyak keta. Yang jadi mekanik nie Winston tu la. Masa belajar dulu, die ambik Automotif kat IKM.


Last tuk hari nie, we all berjalan-jalan lagi kat Indian Sreet nie…tapi banyak kedai mcm dah nak tutup sebab masa nie dah dekat kul 6 petang so tak dapatlah nak beli banyak barang.
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s