Day 03 – Bye bye Kuching

We all balik bilik dalam kul 3 petang..boleh buat late check up at 5pm…so Daddy Jack yang pack barang2. Beg dah tambah 2 pun rasanya mcm tak cukup aje…tu la shopping mcm tak ingat dunia.


We all keluar dlm pukul 445pm..then ajak Winston tu carik hamper nak bagi kat Puan Mariamah tu psl die dah bagi layanan yang first class…Bila fikir2 balik, takkan nak bagi hamper bodoh aje…so, we ended beli hamper untuk Winston aje then untuk Puan Mariamah, kiter beli fruit basket ajelah…Masa on the way nak ke airport, Danish dah ngantuk, berusaha untuk pujuk die jgn tido tapi matanya mcm tak dapat tertahan lagi, sampai airport pun still tido lagi.


Flight lambat lagi…dlm kul 830 mlm, so we all lepak kat Starbucks…perut pun masing-masing dah lapar giler. Puan Mariamah called, die akan sampai dlm kul 7 mlm. So, we all pun berdebar2 la menunngunya. Aku ckp ngan Daddy Jack, sure die akan bagi kiter something, sekurang-kurangnya satu plastic bag tapi Daddy Jack tak percaya.



Gambar nie Daddy Jack ambik..nak tunjuk skill la tu konon, pakai DSLR. Tapi mmg cantik la pemandangan kat sini..

Nie la buah tangan dari Puan Mariamah…kek lapis Sarawak 2 bekas plak tu…berat sei. Tangan dah penuh nie, dengan toys Danish yang baru beli kat airport lagi..aduhai. Puan Mariamah pun tak boleh stay lama psl polis tunggu nak saman kereta aje, so die harap we all datang lagi ke Sarawak..Insyaallah.

Masa nak masuk departure hall, Danish dah terjaga. So tak payah susah-susah nak tolak stroller die. Airport Kuching nie pelik la…dalam departure hall tak ader trolley, so kenalah membawak barang-barang yang berat2 ya amat tu..lenguh tangan nie dibuatnya.


Our food masa balik nie, kira mcm okay sikit la..ader kek. Tu yang Danish berselera betul makan. Aku tak makan sebabnya dah makan masa kat airport tadi.


Perjalanan balik nie mmg aku paling tak suka tullah..pilot die bawak mcm gopoh sikit…bila landing pun mcm terus hentak aje the plane….aduh..then maybe die terbang tinggi sgt, so bila nak landing tu mcm sakit jugaklah telinga aku nie…nie first time jadi mcm nie yer..selalunya bila naik flight, tak pernah mcm nie. Then the cabin crew pun mcm sombong sikit la…tak brapa nak layan.

Beg nie we all beli kat Indian Street, Kuching. Daddy Jack tak mau beg nie masuk kargo, takut lebih muatan..so jadi hand luggage ajelah. Dalam beg nie ader kek lapis yang berkotak-kotak tu..last-last masa nak ambik beg dari compartment dalam flight, terputus talinya. Giler ngan kena bawak beg berat nie dari pintu flight sampailah ke tempat ambik beg.

Nie la beg kiterorang. Memula tu bawak beg coklat tu aje, last-last we ended beli 2 beg, yang hitam dan juga merah tu.

Balik rumah, we all ambik texi aje…tak larat nak naik ERL..Lagipun siapa nak bawak beg yang berat-berat tu….
This entry was posted in Daddy Jack, Danish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s