Regular Check-up Series 03

Actually dah lama aku gi check up nie..tapi disebabkan terlalu busy, terpaksa la tangguhkan dulu. Last check up bulan lepas nie la hasilnya….


everything’s okay..cuma my doctor said that berat ai bertambah sikit so the doctor asked to stop ambik obimin tu…hehehe..

Masa aku tgh tunggu my turn untuk jumpa Dr Marlik, aku pun terpandang la ade seorang pompuan nie masuk…aku beerfikir, kat manalah aku tgk pompuan nie..muka die mcm familiar la..lama gak aku pikir siapa la agaknya..lama-lama tu baru aku teringat..nie kawan Kak Red @ Miss Bunga tu. Ya Allah..kiter berkongsi gynae yang sama rupanya. Aku mmg suka sgt tgk Miss Bunga nie dlm blog Kak Red..muka die lembut aje..last-last hah kau ader kat depan mata.Mulanya aku mcm takut gak nak tegur die nie, ye la tgh asyik membaca majalah Pa & Ma..dlm hati tu ckp, jap lagi la nak tegur die last-last aku punya turn pun sampai….

Akhirnya dapat gak aku bercakap ngan Miss Bunga. Masa tu tgh tunggu nak ambik ubat..yang best tu, memula we all senyum sesama, then lama-lama tak boleh tahan, tegur gak la….

Aku : Nak tumpang tanya la…you nie kawan Kak Red yer..Miss Bunga
Miss Bunga : Die jawab sambil senyum…Ha’ah. Dah lama kenal Mira ? [Masa nie husband die dah senyum2 dah..yer la, tak sangka wife die pun blh glamour jugak ]
Aku : [Mira..hmmmm oooo Kak Red] I kenal die melalui blog die
Miss Bunga : So, u pun salah sorang dari blogger jugak ker ?
Aku : Kirim salam kat Kak Red yer….ckp ngan die Gina kirim salam
Miss Bunga : Okay


Yang best tu, nama we all seakan-akan sama la..aku Rozee….die Ros….Our gynae pun tegur gak pasal die masuk lepas aku keluar…

So, next check up boleh jumpa lagi tak ?

This entry was posted in APSH, health, Kak Red, my family, newcomer, pregnancy. Bookmark the permalink.

2 Responses to Regular Check-up Series 03

  1. Kak Red says:

    gemernya ms bungaaaax de ke gambo terang sket..hv forwarded this link to ms bunga, jgn arap la dia nak bg komen, blog mak merah pun dia baca gitu2 jer

  2. wow. jumpa ms bunga gitu. Hehe. Dh brape bulan yr pregnancy kak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s