Groceries

Semalam, ayah ajah gi Giant tuk shopping barang-barang dapur. All the groceries kat umah tu mcm dah nak habis, so we all gi after Maghrib la. So, seperti biasa, my maid dah tuliskan apa barang2 yang tak ader dan jugak barang2 yang masih ada lagi kat dlm stor tu. Ye la…takut2 kalau terbeli 2 kali, tak ker banyak ?

Untuk menyambunt bulan puasa nie, haruslah banyak makanan dlm tin like sardine..manalah tau kalau2 terlambat bangun tuk masak, sardin la penyelesaiannya

Seperti biasa, 2 trolleys diperlukan untuk membeli brg2 dapur….satu trolley khas untuk brg2 makan like rempah ratus, gula, tepung dll dan satu trolleys lagi untuk brg2 like sabun mandi, detergent dll

So, we all habiskan masa kat Giant lebih kurang 2 jam gak la untuk memilih groceries. Sambil2 tu, ayah beli la jugak udang dan ayam kat sini.

Ni antara brg2 terawal yang dikira..so nak tunggu my cousin masukkan dlm keta aje

Barang-barang yang telah dibayar dan dimasukkan dalam bonet keta…nasib baik bawak keta ayah…kalau bawak keta Daddy Jack, sure mendap punya heheheheh

Nie la hasil-hasil tangkapan we all masa kat Giant. Actually semuanya barang2 yang sering digunakan aje…tak ader apa-apa barangan tambahan pun..cuma Danish ajelah sibuk nak beli ubat gigi la..aiskrim la dll

Danish siap posing ngan mini Cornettonya


Dari hasil tangkapan itu, maka nilai yang perlu dibayar adalah RM982.45….thanks ayah

Advertisements
This entry was posted in Ayah, groceries and foods shopping, supermarket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s