Permit Renewal

So, today kena settlekan permit-permit maid ku yang akan tamat tempohnya dlm bulan November nnt. Ye la..nnt bila aku dah bersalin, tak ader siapa nak tlg renewkan untuk depa, so aku ngan Daddy Jack kena settlekan secepat yang mungkin. Memandangkan we all berdua hari nie tak ader kelas, so, we all rushed to PKNS Shah Alam tuk buat they all punya medical check up at FOMEMA.


So, I have to isikan all their punya particular dulu before hantar the form to FOMEMA

After completed the form, we all rushed to Pejabat Pos. Tak tahulah plak Pejabat Pos kat Kompleks PKNS nie dah bertukar, so we all berpusing2 la mencariknya. Nasib baiklah org pun tak ramai.

So, our nombor giliran pun taklah panjang sgt…just ader 3 lagi masa we all dpt the number. Masa sampai giliran we all, mamat kaunter tu kata wang pos dah habis, we all kena buat money order..alahai..naper lah tak ader notis ckp dah habis..kalau tak, we all isi la borang dulu. Sungguh tak efisien la.

So, done with the money order than kena go to FOMEMA tuk settlekan all this thing by today jugak.

FOMEMA pun tak ramai org, tapi staff die very the slow one la. Padahal bukannya bulan puasa pun…lemah semacam aje. Org lain pun penat jugak kak, tapi still kena keje. So, semuanya settle. Tommorow, kena bawak budak 2 org tu buat medical check up kat klinik.

This entry was posted in Daddy Jack, Maid. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s