Medical check up

On Saturday, kena bawak my maids gi buat medical check up. Pegi kat Klinik Jaya dekat ngan umah aje, malas nak gi jauh-jauh. Tapi, pagi tu, sorang maid aku tak boleh buat pasal first day period, so nnt takut air kencing kotor, so kenalah buat lain kali…hai la..kalau tak settle semuanya.


Nasib baiklah kat klinik nie tak ramai orang, so tunggu dlm masa 5 minit aje…maid ake aje yang boleh buat semuanya…seperti biasa Daddy Jack akan melayan Danish ngan PSPnya.

So, bila Ifa, my maid masuk, memula tu aku malas nak masuk sebabnya nie kali kedua die buat medical check up nie tapi Danish nie beria-ia nak masuk jugak, so terpaksa la masuk.


Dalam bilik doktor pun still boleh layan PSPnya

Ifa ngan ngerinya masa doktor nak ambik darah…nasib baik sebelum pegi, aku paksa they all nie breakfast..kalau tak sure pengsan punyalah.

After settle kat Klinik Jaya, we all bergegas plak ke Damai Hospital psal nak buat X-ray. Kat sini dua-dua pun maid pun boleh buat sekali. Tapi, lembab betullah service kat sini. Maunya we all tunggu dekat 30 minit hanya nak buat X-ray sahaja. Next time, bila nak renew permit lagi, nak kena buat kat klinik yang ada semuanya.

So, dlm kul 1130 pagi, semuanya settle…Ifa punya dah okay cuma Nor punya yang belum…tunggu Ibu la yang bawak.
Advertisements
This entry was posted in health, Maid, my family. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s