Carre4

Pepagi lagi we all dah kuar ke Carrefour. Org gaji ku bising ckp ayam ngan telur dah habis…takut sahur nnt tak ader lauk. So, sambil2 tu, nak carik a few things la jugak.

Si Danish nie tak sudah2 nak membeli..kali nie sibuk nak beli tiang gol plak, padahal dah berlambak dah tiang gol tu kat umah.

Antara barang-barang yang we all beli…susu Danish dah habis stok, so kena carik plak kat Giant. Malehnya la. Aku mcm terliur tgk aiskrim, so beli sampai 3 jenis.

Daddy Jack ajak singgah kat kedai buku-buku agama nie…wah ! mcm pelik la jugak kan..agaknya dah mendapat sinar Ramadhan…tapi rupa2nya nak singgah psl nak belikan hadiah tuk mak die@mak mentua ku psl esok hari jadi die. La…ku pikirkan lain.

We all bought jer Quran yang ader tajwid tu. Senang nak baca… kat sini pun Danish boleh membeli lagi….kali nie beli buku cerita plak.

Lepas aje we all kuar dari Carrfour tu, perut pun terasa lapar so NZ la tempat tujuan. Dah lama gak tak gi NZ nie tuk breakfast. Danish, seperti biasa ngan roti kosong. Sambil makan pun boleh posing lagi.

Birthday boy kiter makan puree aje.

Me, as usual la kalau ke NZ nie tak sah kalau tak makan tosai die…mmg yummy…tapi apsal dah makin kecik nie ?
Advertisements
This entry was posted in Daddy Jack, groceries and foods shopping. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s