Lunch…Indonesian style

Since hari nie malas nak masak, Daddy Jack asked me to belanja him on his birthday nak makan kat sini. We all selalu gak makan kat sini. A pure Indonesian food, even my maids pun, kalau kata nak makan kat sini mmg suka la dema. We all gi kat Ampang Waterfront aje…tak makan kat sini pun just take away aje then makan kat umah in law aje.

Sari Ratu will be having a buffet for Ramadhan at its outlet in Bukit Bintang. RM50 per person…not bad la.

So, this is the lauk station la. Kiter kena pilih lauk yang kiter nak, then nnt depa akan served kan untuk kiter. Lauknya mmg sedapla…tak tahu nak ckp mcm mana.

Bahagian atas tu normally untuk yang goreng-goreng mcm ikan, sotong dll…yang kat bawah tu biasanya tuk kuah-kuah gulai they all.

This section plak untuk bahagian sayuran dan juga lauk-lauk kering mcm rendang, daging dendeng dsbnya.

Daddy Jack and Danish sempat lagi nak posing psl tunggu they all tgh bungkuskan makanan we all.

Antara makan yang we all beli…kerepek kentang

Sup ekor untuk Danish

Terung berlado

Signature sambal…sambal ijo…mmg kick la

Gulai Ikan merah

Belut goreng

Gulai tunjang, Ayah fav’s

Ikan keli goreng

Sambal tumis Udang & petai

Ayam goreng berempah…danish cukup gemar ngan serdak2 die.

Gulai lagi…tapi kali nie gulai ayam plak

Ayam pop

We all tak tahu that my sis in law takkan dtg makan kat umah mak mentua aku. We all beli banyak sgt lauk, maybe tak ader rezeki mereka.

This entry was posted in Daddy Jack, eating place, my family, special day, yummy tummy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s