Preparing for break fast

Ibu called pagi2 tadi ckp yang maybe tak sempat balik pagi from Kuantan…after Zohor baru nak bertolak. So, I have to beli all the barang-barang untuk berbuka nanti. Giant la tempat tujuan. Masa pegi nie pun, dah pukul 11 dah. Manusia punyalah ramai especially kat wet market die. Ibu pesan that Ayah nak makan mee/bihun sup, so kenalah beli rencahnya.

I dragged my maid skali…malaslah nak tolak troli, i tunggu die ambikkan brg2 yang we all dah listkan. At last, we end up beli barangan yang tak tulis pun dlm list tadi…hehehhe

My maid, Ifa ckp suruh beli bihun banyak2 cos nnt senang, tak payah nak kuar-kuar lagi tuk membeli bihun…betul jugak tu.

So, today menu berbuka adalah :
1. Mee/Bihun sup
2. Cekodok pisang
3. Bubur Kacang Hijau

* Ni adalah menu yang akan dimasak sendiri. maybe hari pertama nie makcik2 ku akan berbuka disini, so masing2 akan membawak makanan la, maybe depa beli aje kut.

This entry was posted in myself, shopping, supermarket, yummy tummy. Bookmark the permalink.

3 Responses to Preparing for break fast

  1. Mummy says:

    thanx sebab sudi jenguk blog mummy, salam ramadhan dan selamat berpuasa….

  2. tetiba lah plak dapat idea ari ni nak buka bihun sup..hihihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s