Buka Puasa

Semalam kat aku aku balik lambat psl tggu Daddy Jack habiskan lecture die…so, we all sempat berbuka ngan ini sahaja…Vitagen !…hukhukhuk…bukannya tak nak singgah kat mana-mana tapi kalau dah kuar opis kul 645..mana nak carik tempat makan, sure tempat penuh punya la. So, what we do is, singgah la kat mana2 petrol station, then beli la something light only for berbuka.

Tapi bila balik rumah…barulah berbuka ngan betul…so semalam my maid dah sediakan semua. Ni antaranya la. Kuih muih tu semuanya my maid yang sediakan. We all dah jarang membeli dah sejak ader maid nie. Cakap aje, die akan usahakan untuk membuatnya. Kuih yang kiri sekali tu adalah kuih from Indonesia, Singlong which is dalam die ader pisang disalut ngan tepung then digoreng. Ifa ckp kuih nie mmg popular kat kampung die. Tak kisahlah Ifa, asalkan boleh dimakan.

Menu utama adalah my fave…bihun goreng. Rumah aku nie bila berbuka tak makan nasi..mmg dari dulu lagi mcm nie. Nasi hanya dimakan pada waktu sahur sahaja. So, bila berbuka our main dish will be something like aneka mee la (goreng, sup, hailam etc). Tu la, kekadang tu kalau aku gi buka puasa kat umah member2 dulu, depa pelik psl tak makan nasik.

Secara kebetulan, my neighbour, Cik Ani bagi plak kuay teow kerang…perghhhh mmg terangkatlah makan semalam

After semayang, makan pengat pisang nie plak…mmg terasa complete la berbuka smlm…ada pencuci mulut lagi. Terima kasih yer Ifa ngan Nor cos menyediakan hidangan berbuka yang sangggggat sedap.
This entry was posted in ifthar, Maid, my family, ramadhan, yummy tummy. Bookmark the permalink.

One Response to Buka Puasa

  1. Mommy Lily says:

    uihhh bestnye dia ada maid yg pandai masak…mami mmg tercarik2 maid cam tu. best balik2 keja penat ada makanan dah ready

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s