Balik Kampung

On Sunday, we all bertolak from Putrajaya pukul 9…Daddy Jack ubah rancangan, nak balik awal, aku ikutkan aje.Alhamdulillah, sepanjang perjalanan ke Kuantan, Danish tido aje. Kalau tak sure melasak dlm keta. Mana tak tidonya, bangun kul 430 pagi masa we all tgh sahur.

So, jalan pun taklah sesak sgt, maybe org dah balik Jumaat lepas tak pun nnt lepas berbuka nnt org akan balik.

Masa we all masuk Karak Highway nie, our smarttag buat hal plak…die tak bunyi so gamble ajelah kan..tapi tgk okay aje.

Daddy Jack memandu taklah rush sgt…just enjoy the scenery aje. Aku plak layan DVD Sepi. Syok oiii citer tu. Danish plak sekejap2 terjaga tanya dah sampai ke blum…ye la, aku mmg dah lama tak balik Kuantan. Last balik pun masa June lepas, itupun buat birthday Danish aje.

So, we already reached the Gambang exit. Kalau tgk signboard Gambang nie, dah syok la psl tak lama lagi smpi la umah ayah.

We all tak kuar exit Kuantan psl die akan patah balik, so we all lalu ikut Gambang la..dekat skit.

Pintu gerbang Kuantan….alhamdulillah…dah sampai pun we all kat Kuantan. Panas teriklah kat sini.

Danish masih lagi tido tapi kali nie duduk plak…siap ckp kalau smpi umah Ayah Nan kejutkan die.

Dah sampai kat kawasan perumahan ayah…Bukit Rangin di dalam kawasan Permatang Badak.

Masa we all nak masuk simpang tu, ternampaklah kain rentang di jambatan kat sini…kain rentang ader gambar ayah sempena Aidilfitri.

Advertisements
This entry was posted in Aidilfitri, my family, travel matters. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s