Zakat

We all tak sempat membayar zakat kat KL, so since ayah ckp ayah pun blum bayar jugak, so bayar la sama2 kat Kuantan tu. Amil tu datang umah, so tak payah la we all carik kat shopping complek. Tiap-tiap tahun klau nak raya, mmg ayah akan panggil amil datang umah untuk bayar zakat.

Zakat kat Pahang nie adalah yang paling mahal skali di Malaysia nie..kalau kat KL dalam RM5.20 aje…tapi tak kisahlah kan, bayar zakat nie bukannya untuk siapa, untuk fakir miskin…tak kisahlah bayar brapa pun.

Aktiviti malam raya adalah memasukkan duit raya untuk anak2 buah dan jugak saudara mara. Danish sibuk jugaklah nak masukkan…setiap duit yang dimasukkan kena double check…mnalah tahu tak cukup atau terlebih…naya beb.

This entry was posted in Aidilfitri, duit raya, my family, preparation. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s