Ryan’s new stuff

Well, lepas pantang, aku tried bagi Ryan susu formula, since Danish dulu minum susu S26 Gold, and we try that on on him. Selama nie tak pernah nak bagi die minum susu formula, mmg fully breastfeed aje, so nak ajar die la minum susu botol, nnt nak keje susah plak. Memula tu, die tak nak hisap botol susu…die asyik menolak botol susu and aku pikirkan maybe die tak suka botol psl puting botol tu keras. So, aku ngan Daddy Jack carik la puting dari yang mahal sampailah yang beli kat kedai mamak aje..ada jugaklah a few yang berkesan. Bukan saja puting yang we all beli, botol susu pun banyak yang we all beli tapi Daddy Jack tak brapa berkenan kalau tukar botol [sl die lebih suka anak die pki botol from Mothercare..mmg la okay that botol tapi masalahnya Danish pun pki botol from Mothercare jugak..nnt takut tertukar plak ngan adiknya.This is the bottle from Mothercare yang we all mula-mula beli dulu..la nie, Rasanya die boleh nak membezakan antara nipple and teats kut.
My friend, Lisha asked me to try this bottle..katanya the teats is similar to mother’s nipple. Selasa lepas me and Daddy Jack pegi The Curve and jumpa this bottle, so beli la tapi tak cuba lagi la…

This is a food warmer..Daddy Jack yang excited giler nak beli benda nie…kononnya untuk memanaskan susu dan makanan anak die la.
Steriliser ni aku yang beli..well Daddy Jack tak berkenan skit bila aku nak beli benda nie psl katanya yang lama still elok..well hello…steriliser yanglama tu dah 3 tahun okay…botol anak pun dah bertambah so mana nak muat yang lama tu…

Ni bottle rack untuk keringkan botol susu lepas di sterilkan. Nak letak kat rak pinggan nanti banyak pulak so beli yang mmg untuk botol susu…habis citer.

We all first time beli breatspump nie tuk kegunaan bila aku dah masuk keje 2 minggu lagi. Masa kat opis nnt aku akan pump susu badan mcm Elyn buat.

This entry was posted in Daddy Jack, Ryan. Bookmark the permalink.

One Response to Ryan’s new stuff

  1. lisha says:

    my mom belikan pigeon’s bottle/food warmer. masalahnye, bottle lerning curve tu besar gila so takleh masuk, tapi pakai gak, letak air lebih sikit and still boleh warmkan the bottle.the drying rack pun ayis belikan. the exact same one in your pic. very convenient. and kemas je nampak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s