Singapore – Orchard Road

Hari ketiga, we all planned nak ke Orchard Road. Masa nie Ryan tinggal ngan maid kat hotel so cuma me, Daddy Jack, Danish, Ibu and Didi aje yang pegi. Ibu nak shopping so we all kuar dlm pukul 10 pagi.

Gambar-gambar nie diambil sewaktu we all tengah tunggu Daddy Jack pegi ambik keta. Si Danish sekarang suka plak posing depan camera. nie lah antara aksi-aksinya depan camera.






We all sampai Orchard Road around 12pm. Jalan jammed skit kat Causeway tu, biasalah weekend kan so ramailah manusia nak memenuhkan Singapore nie. We all jalan dari mulanya Orchard Road sampailah hujungnya. Sepanjang-panjang jalan nie penuh ngan shopping malls aje. Aku tertarik ngan christmas deconya, so impressive.

Daddy Jack pesan lepas shopping we all kena ke tourist centre nie untuk claim hadiah..dulu masa duie pegi boleh claimed voucher dlm 20 dollar tapi sekarang nie tak tahulah kan. So, bila Daddy Jack tanya kat counter nie, they all ckp…we all have to spend 200 dollar in one receipt..then baru boleh redeem the prize.

My sis, Didi bergambar at one of the decoration. Kenapalah Malaysia tak nak buat macam nie..asyik buat kat indoor aje ?

Ibu and Danish pun nak posing sama

Another decoration yang menarik



Daddy Jack and Danish kat depan Paragon Mall


Daddy Jack bershopping sakan kat sini..beli Tshirt

Danish yang kepenatan berjalan di Orchard Road

Nie la hadiah yang we all redeem kat Tourist Centre tu…sekilo coklat. Coklatnya mmg sedap la.

Hasil tangkapan we all di Orchard Road…aku tak banyak membeli pun, beli untuk anak-anak aje.
Mmg menggila la shopping kat sini. Ibu beli handbag DKNY dlm lingkungan 400 dollar, Daddy Jack beli Tshirt Hard Rock and a few things..Didi beli Tshirt Lacoste tuk herself dan jugak untuk ayah..mmg murah giler. Aku terjah MNG, tapi tak banyak pilihan pun..lebih kurang sama aje kalau kat KL nie. Carik jugak Charles and Keith kegemaran Red Mummy, tapi tak jumpa la.
Advertisements
This entry was posted in day trip, my family, shopping, Singapore, time off for holiday, travel matters. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s