Kambing oh Kambing

Last Friday, me and Daddy Jack ambik half day pasal nak settle kan hal kenduri aqiqah Ryan. We all have to ikut ke tempat penyembelihan kambing untuk berniat atas nama anak. Tempat penyembelihan nie di Hulu Yam so we all pegi after semayang Jumaat la.


Please ignore the BW…aku terlupa nak setkan the colour..hehehehe

Kambing yang akan dikorbankan untuk Ryan dari baka Jamnapari

Masa orang nie sembelihkan kambing untuk Ryan, aku tak sanggup nak tengok. Daddy Jack sanggup dan siap ambik gambar lagi. Tapi kan haiwan nie tahu gamaknya ajalnya nak tiba….die punya mengerang mmg agak sedih jugaklah mendengarnya…semua lembu dan kambing-kambing yanga ada kat sini turut berbunyi jugaklah seolah-olah mcm tahu yang akan ada yang dikorbankan. Masa nie aku terbayangkan mcmana lah gamaknya kalau manusia kene sembelih..eiiiii ngerinya.
This entry was posted in celebration, Daddy Jack, my family, the boys. Bookmark the permalink.

One Response to Kambing oh Kambing

  1. lily lotus says:

    tak sanggup nak tgkkan..klaulah binatang bleh berkata2..hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s