Malam Berinai Besar

Sebelah malamnya, diadakan pulak majlis berinai besar. Ibu insist jugak nak buat majlis persandingan kat umah untuk meraikan jiran-jiran dan jugak kawan-kawan yang lain. Agak penatlah jugak cos siangnya sibuk dengan majlis akad nikah so malam plak nak kena bersanding.

Memang sepanjang hari majlis nie agak penat la jugak. Mana tak penatnya, sebelah pagi dengan majlis khatam Quran, then sambung plak akad nikah..menjelang petang dengan sesi bergambar dengan 3 pasang baju then waktu malam pulak nak bersanding lagi. Aduh….mmg letih sampaikan masa make up pun aku boleh still lelapkan mata.

Untuk acara malam berinai nie, we all memakai baju yang dibuat khas oleh Butik Cindai Biru. At first they all suggest sutuh pakai baju nie untuk majlis keesokan harinya tapi since i think that this is okay for berinai, so depa ikutkan ajelah kehendak aku.

Bersama-sama ibu dan ayah yang bertungkus lumus menjayakan majlis ini. Thanks Ibu dan Ayah yer..

All in the family…masa nie semua okay lagi. Kak Nyah jadi my pengapit for this nite. Malas nak suruh member psl aku nak member menikmati majlis aku nie. Tak nak susahkan depa.



What I like about aruah Mona Rafar nie cos keje die mmg detail habis. Die punya leka dok touch up make up kat bahagian mata. Tu yang agak lama jugaklah. Tapi hasilnya mmg superb la. I think kalau die still ada lagi, mmg aku akan gunakan perkhidmatan die untuk any occasion oun. Mmg tak rugilah hired her as my make up artist. Kelas !!!!
This entry was posted in wedding. Bookmark the permalink.

2 Responses to Malam Berinai Besar

  1. Elyn says:

    cantik la gina mekap die… lain muke ngan sekarang…

  2. Gina says:

    masa tu seri nak kahwin elyn..sekarang nie bila dah anak dua, mana la nak sempat bermekap2 nie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s