ABC 99 Building Character


Last weekend, me for the first time pergi kursus dengan leave my kids all along with Daddy Jack. We when to PD by bus..hmmm dah lama giler tak naik bas nie. We left the office at 5 pm so we reached PD somewhere nak dekat Maghrib jugaklah. Bila sampai tu mula rasa semacam aje..I miss my sons already. So, here we are at Selesa Beach Resort..kalau sesiapa yang biasa ngan PD nie dulunya dikenali sebahagi Regency Hotel. Totally berubah tau hotel nie..kalau dulu masa aku kecik-kecik bila Ayah bawak gi PD sure we all lepak kat sini ..masa tu tarafnya 5 star tapi sekarang nie dah jadi 3 star pulak.

Pemandangan from our bilik…oo and I share bilik with our supervisor, Lin. So far okaylah..dapat sebilik ngan org yang kiter kenal kalau tak sure mati kutu la duduk bilik sorang-sorang.

Katil we all yang so selesa..

Lepas salin baju, we all terus turun gi dinner..perut dah lapar la..makan pun ala-ala sikit aje masa kat office tadi..takut nak makan banyak…takur perut buat hal pulak dalam perjalanan tadi. The food is okay la..tak bolehlah nak makan mcm 5 Star..asalkan kenyang pun dah cukup bagus.

Masa nie we all kat dalam seminar room..agak terkejut jugaklah, cos selalunya kalau ada seminar nie kiter duduk atas kerusi tapi kursus kali nie duduk atas carpet..so kalau nak berlunjur ke boleh la. Baring aje yang tak dibenarkan.

Masih berposing walaupun the course dah start dah..nie la rakan sebilik I..Azlina namanya…dah nak kahwin dah tak lama lagi. To me, she’s like mcm adik. Boleh cerita mcm-mcm ngan die nie. Kepala okay punyalah.

See…semuanya duduk dan kyusuk mendengar penceramah bercakap. We all yang kat belakang nie tak habis-habis mengambik gambar masing-masing.

Our Dean, Prof Aziz sedang memberikan amanatnya.He’s so humble..pegi course pun tak bawak family, just alone aje. Ye la, kang bawak family, susah plak nak berkursus.

I told you…we all kena duduk atas lantai..mcm nak gi kenduri doa selamat aje. Kursus nie bukannlah kursus agama tapi lebih kepada spiritual..so ada la sorang Chinese, Slyvia. All of FPI ada kat kursus nie so we all boleh la berkenalan with each other. FPI nie kat Bestari Jaya and my dept at Shah Alam so jauhnya perjalanannya dlm 45 minit.

We all berempat nie satu jabatan…yang belakang sekali tu is Azian, Adlene, me and Lin. Me and Yan dan nak masuk 2 tahun di Uni nie, Adlene baru join this year.
Advertisements
This entry was posted in course, myself, office matters, officemates. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s