Qualifying Round

We all satu family pegi tgk Qualifying Round kat Litar Sepang..Nie kira mcm test la untuk Danish kalau die okay that’s mean bolehlah bawak die pegi Race Day nnt..kalau tak, tggl la die kat umah. We all tersampai cepat la pulak, so apa lagi jalan-jalan ajelah kat situ. Lagipun ada banyak gerai yang menjual official merchandise kat sana.

Our favorite team…BMW Petronas..hopefully bolehlah dapat naik podium kat Malaysia kali nie…bangga ooo.

Nick Heidfeld…support die since Sauber Petronas lagi…

Tengok apa tu Danish ?

Mummy and Danish sempat berposing sebelum nak bershopping sakan kat dalam tu

With Daddy yang sibuk ngan binocular s die tu..tah apa la yang nak diteropongkan tu

Although we all tak support this Red Team, tapi memandangkan team BMW tak ada baju untuk infants so, we all terpaksalah jugak beli yang ini untuk Ryan. Danish pun ngendeng nak satu T-shirt from this team.

Masa we all jalan-jalan kat sini, setiap gerai tu mmg penuh la org membeli the official merchandise especially the foreigner..ada satu minat mat salleh nie beli merchandise sampai 5K..mak aiii.

Go Petronas Go

Daddy Jack pun tak ketinggalan jugak membeli di booth BMW.


Antara yang dibeli ticket holder untuk letak tiket.

Daddy Jack sempat lagi tu nak bermesra-mesra ngan amoi nie.

Catch of the Day…T-shirts, caps, umbrella, ticket holder, miniature….which cost us nearly RM1K.

Danish dah agak kebosanan di sini lama sgt..ye la, Daddy Jack tu pilih barang mcm pilih ikan..terlalu lama. Aku pun dah agak tak tahan cos dan panas terik dah nie.

Danish with his new topi


Dah masuk dalam nie, perut pun mula terasa lapar..nasib baik dalam nie ada a fews stall yang menjual makan tapi we all tertarik ngan gerai burger nie. So big die punya burger..harganya pun boleh tahan jugaklah.

Danish with the burger…mmg besar burger die and the beef patty is so juicy la…sedap giler
Masa we all beli tiket F1 dulu, we all tanya la tahap kebisingan tu mcm mana, that girl ckp mmg bising. So, dia nasihatkan kalau bawak budak suruh pakai penyumbat telinga. So we all belilah this digital radio headset for Danish. Suka sungguh die bila dapat dengar radio tu. Bila dengar lagu siap boleh berjoget-joget lagi kat situ. Pastu yang kelakarnya, bila nak cakap kena jerit-jerit.

Yang mak paknya lagi la best..kononnya tahan la bunyi sekali bila the cars tengah race punyalah bingit rasa mcm nak pecah telinga..aku yang tengah menikmati burger, tercampak burger tu dek kerana nak menutup telinga..mmg tak pernah mendengar bunyi yang sekuat itu..terus suruh Daddy Jack beli ear plug….

So, lepas pakai ear plug tu, agak kurang la sikit bunyi bising tu tapi ear plug tu agak menganggu jugaklah.
Our team…

Dalam pukul 630 petang we all dah balik..hari pun mcm nak hujan so kenalah bernasur walaupun org masih ramai lagi..tak sanggup nak tggu lama-lama dah.
This entry was posted in event, interest, my family. Bookmark the permalink.

3 Responses to Qualifying Round

  1. akey87 says:

    wahhh..wish dpt tengok F1 live..my team is Mclaren!!😛

  2. comelnya romper tu..hihihi..itu yang aku nampak..

  3. mummysyafie says:

    happy nya danish leh tengok f1..jeles untie tau

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s