Ryan first food

Since Dr Nasir dah suggest that Ryan dah boleh start his solid food, we all agreed to give him bubur nasi instead of packet food..bukannya apa, since ada ramai my friends ckp yang takut nnt baby tak boleh adapt nasi in future. So, makanan kotak tu hanya untuk morning aje…tengahari the maid will cook for the bubur with different ingredients.

This one is a must…as for dessert. Danish dulu pun sama jugak we all bagi nie as for dessert..takut nnt tak boleh buang air pulah. We all suka yang Gerber punya tapi rasanya dah tak ader la kat Malaysia nie. Anyone tahu kat mana nak beli Gerber ?

The cutlery set for Ryan..new mangkuk bip in case kalau makan bersepah. Bob the Builder punya botol air tu untuk Danish..melalak-lalak kat Mothercare nak beli botol air tu.
Advertisements
This entry was posted in kids stuffs, my family, the boys, yummy tummy. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ryan first food

  1. wah ryan dah mamam ye..nestum beras tu akak dah bg yg stage 2 ker?siap ada dessert lg..ami kne try nih hehe..lg 1 kotak tu mknn, brand ape?cam xpenah nmpak je

  2. Gina says:

    yang satu tu baby biscuit..untuk die pegang sambil gigit aje. Ryan mcm dah nak tumbuh gigi so gusi die gatal. Bagi untuk snack ajelah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s