Jalan-Jalan Ngedate

Semalan, kononnya our dating day..so balik kerja singgah jap kat One Utama memandangkan nielah aje shopping complex yang we all lalu on the way balik, so nie ajelah tempat date we all. Tujuannya untuk beli botol susu untuk Ryan sebab die kan dah 6 bulan so, botol susu kenalah besar sikit.

Seperti biasa, akan menyinggah dulu kat Mothercare. Terembat pulak this little rompers for Ryan. Memandangkan makpaknya support England fottball team, so anak-anak tak boleh support team lain.


As for Danish, baju Thomas menjadi pilihan. Sekarang nie Mothercare banyak buat promosi beli 2 packs terus..harganya jgn ckplah..mmg agak mahal tapi berbaloi la we all beli baju nie cos Danish mmg suka sgt ngan Thomas and Friends nie.

Tak ketinggalan baju Bob jugak.

Then we all singgah this kedai..asalnya nama kedai nie Planete Enfants tapi entah mcm mana dah tukar nama pulak. Sebelum datang, aku called dulu outlet die kat Mid Valley cos aku nak bagi Ryan pakai botol Bfree..since kat Planete Enfants nie aje yang ader jual botol susu tu. Outlet kat Mid Valley ckp kat sana dah tak ader stok dah botol tu cuma ader pun kat One Utama aje so tu la psl we all gi sini.


Dr Brown and Bfree tgh ader 20% off. Tapi for Bfree bottles the accessories tak banyak kat sini. Kena carik kat tempat lain la jawabnya.

The Bfree bottle…botol nie mmg agak leceh sikitlah dari segi penyediaan dan jugak pembersihannya. Nanti aku akan buat entry psl botol nie.

After that, we all singgah jap kat Jusco cos I need to buy something kat dalam nie..kat Kid’s section.

Nielah bendanya…sabun basuh botol anak-anak ku. Selama nie aku mmg setia ngan jena Pigeon nie. Aku kalau basuh botol anak, mmg takkan pakai sabun basuh pinggan, so kena pakai yang mmg khas untuk basuh botol. Kalau pakai sabun basuh pinggan biasa tu, takut ada yang tak basuh bersih, bau sabun pun melekat lagi kat botol tu.

Seperti biasa, Daddy Jack akan menyinggah pulak kat Nike Store nie. Tujuannya tak ader lain la, nak tgk kasut futsal untuk anak die. Aku pun tak tahulah, bila masa die nak ajak anak die gi main futsal nie.


The shoes for kids, lawa jugak design die. Nanti ingat dah bawak Ryan tuk belikan kasut dielah.


Since we all dah lalu Toy R Us nie, menyinggah la kejap cos Danish punya Star Card dah hilang. Banyak tu point die kalau we all tak redeem. Rupanya Toys R Us nie tgh buat sale giler-giler jugak la up to 70%. Banyak jugaklah barangan yang die nak buat clearence sale nie especially for babies.

We all have to isi the form and then kena bayar RM5 untuk dapatkan point tu balik.

Thomas pun tgh ader sale jugak..nie kalau bawak Danish nie, mmg parah la jawabnya. Tapi rasanya, die dah banyak sgt Thomas punya toys nie. Berkotak-kotak kat rumah mother in laws. Sampaikan my MIL ckp, nnt kalau ader umah, boleh buat bilik khas untuk letakkan toys aje.

Nie lebih kurang mcm walker tapi die takkan bergerak. Kiranya mcm statik ajela. Rasa mcm nak rembat satu untuk Ryan…tggu Daddy Jack la.

Sekali bila tgk harga..perghhhh..giler la..baik mummy beli kat Giant aje.

At least we abought something here..bip for Ryan from Fisher. Jadilah dari tak beli langsung. Bip nie lebih kurang mcm baju aje. Senang, boleh lap aje kalau makanan tumpah atasnya.




Rambang mata jugaklah aku kat Toys R Us nie..tak aper, nnt dapat gaji akan ku rembat duit Daddy Jack untuk beli satu toys. Tapi hati ku mcm dah terpaut ngan Playland from Playskool nie. Hmmmmm…….

Daddy Jack pulak tak habis-habis ngan Nerf Blaster nie. Hari tu dah beli satu, nie nak beli lagi..mana nak ditembaknya benda nie. Umah kiter bukannya ader kawasan lapang nak mainnya. Kalau ader pun kat umah Kuantan tapi bila tahun nak baliknya, entahlah.


This is what Im going to get for Danish for his birthday this June. Aku mmg teringin sgt ngan leap Pad nie since die kecik lagi tapi bila aku pikir balik, masa die kecik dulu mmg tak paham apa-apa pun so tggu la nnt bulan June.

After we all dah puas bershopping dan membeli-belah, tiba-tiba rasa mcm nak makan pulak. Ye la, jam pun dah pukul 8pm..takut nnt balik umah, the food pun mcm dah tak best aje so we all decided to makan kat Old Town aje.

Me and Daddy Jack sepakat nak ambik Iced Water and Fresh Orange aje untuk drinks

Curry Mee for Daddy Jack

Prawn Mee for me

Both mee tak sedap langsung, so we all tak habiskan pun. Yuckssss

Advertisements
This entry was posted in dating game, eating place, just the two of us, kids stuffs, shopping, yummy tummy. Bookmark the permalink.

3 Responses to Jalan-Jalan Ngedate

  1. Elyn says:

    owh kat 1utama ade bttl brown ek!! ssh la i nk cr…..

  2. Mulan says:

    Gina,Prawn mee kat OldTown memang tak sedap…:(

  3. Liza says:

    lama giler tak gi OU. Dulu slalu gak ke sana and then trus gi IKEA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s