Danish Field Trip

Early this year, aku dah hantar Danish pegi kindie. I never blog about this cos on the first day masa January hari tu bukan aku yang menghantarnya ke kindie tapi my mother. Bukannya aku tak bertanggungjawab or what, it just that kalau aku yang menghantarkannya, die akan buat peel…nangis la, tak mahu masuklah dll. So, my mother said better dont. And true enough, my in laws kena tggu smpi seminggu jugaklah kat sekolah lepas tu okay aje. Cuma syarat die nak ke sekolah tu, pagi my mother will hantar and balik sekolah die akan naik van sekolah..okay la nak oiii.

Last Saturday, the kindie ada buat lawatan ke Beryl Chocolate Factory and TUDM Sungai Besi at Seri Kembangan. We all kena berkumpul kat kindie pukul 8 sharp. Masa we all sampai, mmg dah ramai parents and kids yang tunggu. Ada dua bas yang akan pergi. Bas yang pertama dah sampai on time tapi bas yang kedua agak lambat.

Masa mula-mula sampai tu, Danish dah buat perangai sikitlah like tak nak masuk kelas, nak berkepit aje ngan we all. Bila aku marah, nak berkepit ngan Daddy Jack, tapi bila Daddy Jack marah, nak kepit pulak ngan aku. Cikgu die siap pujuk lagi suruh tgk cartoon kat dalam tapi tetap tak nak. Last-last dengan aku sekali duduk dalam kelas tu.

Masa tu still cembeng lagi, padahal kawan baik die dah ader dalam kelas tu. Tiba-tiba bila cikgu buat announcement bas pertama that is the Red Line boleh bagun terus aku ckp ngan Danish…”Kalau Danish tak duduk dalam line nnt teacher tak bagi pegi..” dan-dan tu jugak die duduk dalam line dengan best friend die.

Danish di dalam line biru..bas lambat sikit cos tayar bas pancit. Lama jugaklah we all tggu, dlm 30 minit mcm gitu. Tak ader yang buat perangai.

Nie la bestfriend Danish, Zohuy (tak pastilah ejaan nama die, tapi sebutannya betul)..Zohuy nie anak kawan adik aku Kak Nyah tu. Rasanya Zohuy ni dalam 3 tahun kut…alahai, kecik aje budaknya.

Masa tgh tggu bus nie, aku dok ralit peratikan dua org budak besar nie tgh dok belek-belek handphone die..canggih tau. Ala dik…akak pun pakai phone yang cikai aje.

So, dah ready dah nak naik bas. Dah lama dah aku ngan Daddy Jack tak naik bas nie.

This entry was posted in Danish, event, kindergarden. Bookmark the permalink.

One Response to Danish Field Trip

  1. Keanorlinsya says:

    eeeeeee puan Gina!!!Cemana buat benda tu? Yang signature di hujung? So zmaarrtt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s