Beryl Chocolate Factory

We all reached Beryl Chocolate Factory dalam pukul 11..masa nie perut aku dah lapar giler. Mana nak sempat breakfast cos dah terkocoh-kocoh kuar rumah, tak sempat nak beli apa-apa pun…hanya makan Koko Crunch Danish ajelah.

Masa we all sampai tu, keadaan agak kelam kabut jugaklah..kesian tgk cikgu-cikgu nak handle the kids yang pegi trip nie tanpa parents..ada yang sedih tu, the parents just hantar maid aje untuk temankan anak-anaknya..

So, masa nie on the way nak masuk ke bahagian kilang..masa kat tangga ni bau susu untuk coklat tu agak kuat la..aku dah rasa mcm nak muntah dah tapi tahankan ajelah. We all sempat jugaklah disajikan dengan slide presentation ttg Beryl Factory nie. Dalam kilang nie, we all tak dibenarkan mengambil gambar atas sebab-sebab tertentu, ye la kan depa takutlah kalau-kalau curik idea dan teknologi mereka.

Bilik pameran..kat sini banyak coklat yang dikeluarkan oleh this factory, so boleh rasa dan jugak beli. My mother ada jugak suruh tanyakan harga coklat kat sini untuk wedding my sister somewhere in July nnt. Ye la kan, nak beli dalam kuantiti yang banyak, so baik terus pegi kilangnya.

Testing time


Homemade chocolate RM2 sebiji..nampak sedap aje

Danish and Zohuy..his best buddy

Lots and lots of chocolate kat sini. Rambang mata kat sini la. Banyak sgt sampai tak tahu nak pilih yang mana satu.

So, Danish ajelah yang buat pilihan..pilihnya coklat yang bulat-bulat dalam botol..so die pilih 3 botol.

Yang merah untuk rumah, merah untuk die dan yang hijau untuk Tok Maknya.

The chocolate display

Daddy Jack and Danish

Mummy and Danish

Danish and his friend jugak, Jon Bon. Kalau Danish balik sekolah mmg die ader jugaklah sebut beberapa nama kawan die termasuklah nama budak nie. And rupanya, budak nie pun selalu mentioned nama Danish kat mother die. So, we all yang mak-mak nie sempatlah berbual psl anak2 nie.

Danish and Teacher Soma


So, after this we all tak balik lagi..ada lagi tempat yang nak dituju..ke mana pulak yer ?

This entry was posted in Daddy Jack, Danish, event, kindergarden. Bookmark the permalink.

One Response to Beryl Chocolate Factory

  1. mummysyafie says:

    Danish tak belikan untuk untie sekali ke?🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s