TUDM

Lepas ke kilang coklat, we all ke Muzium TUDM Sungai Besi pulak. Kat sini agak menyedihkan jugaklah..masa we all sampai, mmg tak ada seorang anggota tentera pun yang ada. Patutnya, they all ada la afew yang tggu cos the kids will like them untuk entertain they all..we all just on our own ajelah. Dh la tmpt tu agak tersorok, tak ada yang menarik pun di sini except the old planes. I think the gov should do something la cos masa we all sampai, ada a few foreigner jugaklah yang datang melawat kat sini.

The souvenir…lets say la ada yang nak beli, tak tahulah nak mintak kat saper..heheheh

Inside the museum, tak ada yang nak melayan, so the kids buat hal masing-masing la



Budak yang berpeluk sakan nie is my son Danish and his friend, Ahmad Danish..hai, nama pun dah nak sama, patutlah korang geng yer.

Our tourist guide…ckp English berterabur…ckp Melayu hancur





Danish ngan sorang lagi kawan die, Falique. Falique nie mak pak die tak joined the trip tapi hantar maid untuk temankan anak die. Hai laaaaa…..










Lepas melawat kat sekitar kawasan muzium nie, we all dibekalkan ngan nasi ayam oleh pihak kindie. Thanks to the kindie yer for the lunch.. we all satu family belasah nasi ayam mmg tak henggat, maklumlah perut mmg dah lapar tahap dewa.

Overall, I think the students enjoyed sgt-sgt trip nie. Aku sebagai mother mmg suka la kalau-kalau pihak sekolah buat field trip nie untuk children cos sometimes parents mmg tak ader masa nak bawak anak-anak jalan kat tmpt mcm nie..kalau ada pun setakat zoo aje yang selebihnya shopping complex ajelah.

This entry was posted in Danish, event, friends, kindergarden. Bookmark the permalink.

3 Responses to TUDM

  1. wah, seronoknya danish dpt jalan2..dah masuk tadika rupanya..belajar rerajin ye

  2. lily lotus says:

    trip yang sangat berguna…hehe…hope the kids can learn something

  3. mummysyafie says:

    budak² seronok la tengok pameran camni erkk. heppi je muka diaorg erkk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s