Harijadi

Last Saturday, we all ada invitation to birthday party for my sister in law’s son. Anak die, Alif sebaya ngan Ryan cuma Alif nie bulan May and Ryan is October. Birthday party nie buat kat Bangi bersebelahan ngan Kompleks PKNS….wah…Bangi dah berubah la..dulu masa aku keje kat sini, McD cuma ada satu aje kat Warta tu.

We all sampai agak awal jugaklah…tetamu pun tak ramai yang datang lagi so layankan gambar Ryan dulu la yer.


Actually nie lah first time we all bawak Ryan keluar jalan-jalan..2 minggu lepas die tak brapa sihat cos demam+batuk+selsema. Ibu cakap nak beralih bulan and also gigi dah dua batang tumbuh.

The food..aku cakap ngan Daddy Jack, lepas nie kita jangan makan McD selama sebulan cos makanan mmg banyak.

Nie lah my new maid..Rika..baru keje ngan aku tak sampai 2 minggu. Kecik aje orangnya. Buat keje pun okay aje. Dah pernah keje kat Kuantan sebelum nie selama 2 tahun, so aku tak payah ajar banyak-banyak sgt la. So far, die cuma tgkkan Ryan and Danish ajelah cos yang lain-lain tu maid Ibu, Nor yang tolong buatkan. Aku cuma bagi upah ajelah kat Nor tu.

Rika and Nor..aku angkut jugak si Nor nie cos kat rumah tak ada org, and aku malas nak suruh Nor masak..so makan McD sepuas-puasnya.

Danish and his cousin..Aliya. She the eldest dalam family akak ipar aku nie and jugak cucu sulung belan inlaws.

The birthday cake…Ben 10 from Secret Recipe

Alif Haikal..anak ketiga akak ipar aku and the only son in the family

One happy family…Happy 1st Birthday, Alif

Advertisements
This entry was posted in birthday, celebration, family events, inlaws, my family. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s