Off Day

Jumaat lepas, me and Daddy Jack took a leave..kononnya nak berdating la kan. Our day start at about 7am cos nak service kereta. Honda service centre ada kat MRR2 so tak payah gi jauh-jauh nak service kereta.

Kat service centre nie ada disediakan wi-fi free dan jugak ada breakfast. Masa we all sampai nie, no breakfast lagi…tak lama lepas tu, nasi lemak pun sampai. Aku tak makan, Daddy Jack aje yang makan cos kononnya nak makan yang lain la.

Gigih menyiapkan kertas kerja Phdnya walaupun bercuti.

The service centre mmg bagus, cepat dan teratur..agaknya pasal we all pegi pagi-pagi, so orang pun taklah ramai sgt and also bukan hari cuti. Next time, kiter jumpa lagi yer.

Balik servis kereta, singgah jap ke Carrefour untuk mencari rak untuk sangkut baju. Rak yang lama tu dah roboh dah, maklumlah baju banyak sgt sangkut kat situ. Dulu, masa tak ada maid, gosok baju pun tak banyak, sekarang nie maid baru lepas basuh aje terus gosok…tu yang banyak tu.

Yang lama punya beli mahal jugak dalam RM89..kali nie cuba yang murah sikit la dalam RM50 aje..nak tgk kekuatannya.

Singgah kejap kat pejabat pos cos Daddy Jack nak buat money order untuk his PHD. Orang agak ramai so kenalah tunggu dlm 30 minit mcm tu.

Sepatutnya we all nak buat movie marathon or keluar outing berdua, tapi mcm tak syokla pulak bila tgk movie tak ada yang best so we all decided nak bawak Danish bersama…tujuannya adalah ke Mid Valley cos kat sana ada pameran dinasour.

Di Mid Valley nie jugak ada Jusco member’s Preview Sale..tapi aku tak masuk pun just jenguk aje kat luar.

Seperti biasa, kedai sukan menjadi pilihan Daddy Jack untuk menyinggah, Belinya tidak, tapi jenguk jugaklah.



Singgah di Toys R Us untuk belikan hadiah untuk my sister in law’s son cos die buat birthday party. Tapi biasalah, kena cukai ngan Danish.

Dibelinya basketball set….matilah kena marah ngan Ibu nnt..ye la , rumah tu dah terlampau banyak sgt mainan sampaikan tak tahu nak letak mana dah.

Kalau dah belikan Danish, kenalah juga belikan untuk Ryan….Danish yang pilihkan hadiah nie untuk adiknya. Boleh la…

Advertisements
This entry was posted in family outing, kids stuffs, Mid Valley, my family, shopping. Bookmark the permalink.

One Response to Off Day

  1. masviona says:

    wah bagusnya servis kat MRR2 nih weols selalu gi kat PJ jln 222 tuh ada ler sediakan air nescafe tuh…foc but xdelah smpai sediakan nasik lemak skali…huhuhu bestnya nak try kat sini lak lah…kat mana nih wak?adakah betul2 tepi hiway mrr2 tuh??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s