Mahal nak mampus !

On Saturday, we all satu family nak gi breakfast ramai-ramai. Daddy Jack tak ikut cos die keje hari tu. Malas la nak makan mamak, so kali nie nak try yang lain pulak. Ibu suggest nak makan kat Leha Kelfood near MRR2 Highway. Ibu ckp kat sini banyak pilihan. Okay aje….

Masa we all sampai, orang mmg ramai kat dalam nie and we managed to dapat meja jugak.

Agak terkejut jugak tgk makanan yang dihidangkan…pagi-pagi buta dah siapkan lauk pauk. Mmg berat giler makanan die. Ada nasi kerabu, nasi ulam dan nasi berlauk.

Kuih pun banyak tapi tak ada my fav la..kuih cik mek molek. Punyalah jakun, Danish ingat kuih yang kat depan tu pancake…kesian die. Actually, mummy pun tak tahu tu kuih apa..heheheh.

Aku ngan Danish just share the mee goreng aje..malas nak makan banyak-banyak cos petang nnt nak gi kenduri.

Si Ryan nie kulit die sensitive betul ngan gigitan cinta dari nyamuk or semut..nnt adalah tompok-tompok merah kat pipi, kepala or tangan. Makin tembam tau die nie.

Danish yang mulutnya mcm bertih goreng..tak habis-habis bercakap..last-last mummy jugak yang menghabiskan makanan tu.

Ryan yang domok…

Tak lama lepas tu, my sis Didi pun join jugak…all the way from Shah Alam.

Ibu dah kekenyangan…rileks sambil baca paper.

Danish dah bosan so mainlah words puzzle die. Itupun tak sudah-sudah nak ajak balik..So, I decided that aku yang membelanja semuanya so bile time nak bayar, agak terkedu ngan harga keseluruhannya RM65.30..WTF….Aku just makan kat kedai makan biasa aje. Bukannya makan kat Kopitiam or Oldtown..mmg tak berbaloi harga die..rupanya kat sini, kuih tu satu 70 sen..mmg mahal giler nak mampus. Aku tak kisah bab-bab belanja makan nie, pada aku harga tu dah melampau. Makanan taklah sesedap mana pun, baik aku makan kat Ulik Mayang. Aku dan banned kedai nie…

This entry was posted in eating place, family matters, my big family, my family, yummy tummy. Bookmark the permalink.

One Response to Mahal nak mampus !

  1. joegrimjow says:

    hehedie jadi xbesh bile harga tak letaknak letak karpap singgit satu ponletak latapi harga kene pamerley adu ni!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s