Sports Day and Carnival Part 1

Ahad lepas, buat pertama kalinya aku ngan Daddy Jack have to attend Kindie Danish punya Sport Day. Berdebar-debar tau cos tak tahu apa reaction Danish..manalah tahu kut-kut menanis ker atau tak cos mak pak die ada kan.

Kena berkumpul dulu bawah khemah yang disediakan…seronok tgk budak-budak nie. Ada tu muka baru bangun tido, mcm tak mandi pun ada jugak…hehehehe

The trophy for the kids

Ada jugak games untuk parents, so nielah hadiahnya.

Hampers

Another goodies bag

Dalam ramai-ramai orang tu ternampaklah both my sons punya Paed, Dr Khairul from Hospital Naluri. Wah ! Dr K pun hantar anak kat sini rupanya..sampai 2 orang pulak tu.

The kids tengah bersiap sedia untuk marching..depa dah buat this preparation dalam masa sebulan kut. Danish hari-hari balik lambat, dalam kul 12 tghari because of this event.


Danish tiba-tiba datang lari-lari nangis..hah ! mulanya tak tahu kenapa..rupanya die nak My inlaw datang and also Ryan. La itu ker puncanya…puaslah aku ngan Daddy Jack pujuknya.

Semuanya dah ready..cuba tgk kat tepi tu, Daddy Jack tengah memujuk Danish untuk buat persembahan senam robiknya. Masalahnya masa nie my inlaws tak sampai lagi dengan Ryan.

Parents and other families duduk bawak khemah nie. Sports Day nie buat di kawasan sekolah aje so tak payah nak ke mana-mana.

Akhirnya Danish makan jugak pujuk Daddy Jack..itupun bila Daddy Jack janji ngan die nak bawak gi KLCC beli toys, terus berlari masuk barisan.

So, the carnival pun bermula dengan perakan pelajar-pelajar..so sweet tau tgk bebudak yang comel-comel beratur.

After berarak, ada pulak senam robik from the children..patutlah Danish sibuk betul ngan pom-pom die.

Ada jugak acara untuk mak pak…aku tak ambik port cos sibuk melayan Danish kat tepi tu ngan Daddy Jack. Masa nie pun ramai jugak budak-budak playschool yang mula nangis carik mak ayah they all.

Advertisements
This entry was posted in Daddy Jack, event, kindergarden. Bookmark the permalink.

One Response to Sports Day and Carnival Part 1

  1. Mama Danish says:

    Salam perkenalan gina..wahh bnyk persamaan nih..gina lecturer katne?then danish bape thn??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s