Restoran Cina

On Monday, ayah ajak gi makan kat restotan Cina at Legends. Ayah lepak ngan kawan ayah so since kawan ayah tu nak belanja sekali satu keluarga. Tak ramai pun yang join cos ada adik beradik aku yang tak balik lagi waktu nie. Yang join hanya Ibu, aku and family and also my sister yang nak kahwin July nie, Kak Nyah.

This is our first time makan kat sini. Biasanya kalau ke Legends just lepak coffee house aje tapi since kawan ayah nak belanja, Restoran Cina menjadi pilihan. Memula tu nak try Japanese tapi tutup la on Monday.

We all sampai aje, depa dah orderkan our food. Nervous jugak nie cos makan kat tempat yang exclusive nie.

Our first meal..appertizer. Mango Salad. Mcm nak muntah pun ada jugak bila masuk mulut especially bila tgk benda hitam kat tepi tu. That is actually a baby octopus tau. Manalah aku reti nak makan benda gini tapi disebabkan ada org belanja, belasah ajelah.
Shark Fin soup..this one boleh tahan la

Ibu menanti setiap hidangan dengan penuh debaran. Ibu nie tak boleh makan benda-benda yang agak pelik sikit..kang tak pasal-pasal sakit perut tahap gaban tau.

Crab meat with fortune pocket

Danish jugak yang selamat tak payah merasa makanan-makanan yang entah apa-apa nie..senang aje orderkan terus nasi goreng Cina aje untuknya.

Baik punya Ibu punya makan. Aku ngan Kak Nyah risau gak kalau-kalau Ibu tu salah makan ker…tapi tgk mcm relaks aje. Okaylah tu.

Cod Fish with Terayaki Sauce…this is yummy compare to the others.

Daddy Jack pun baik aje layan makanan nie…die pun satu hal jugak kalau sakit perut cos tak biasa makan benda-benda pelik.

Our vegie

Mee sanggul yang digoreng dengan minyak bijan..time nie aku dah kenyang so tak sentuh sgt pun mee tu.

Our dessert…fruit cocktail yang dicampur ngan santan pekat. Thanks to kawan ayah cos sudi membelanja kami…kalau ada rezeki, bolehlah belanja lagi, yer….hehehehehe

This entry was posted in eating place, family feast, my big family, my family, yummy tummy. Bookmark the permalink.

2 Responses to Restoran Cina

  1. Elyn says:

    mkn kat chinese restoran mmg food dierang nmpk sikit….. tp kenyang ya hamat!! i ske skark fin nyer soup pergh sedap tu!!

  2. lily lotus says:

    blurp! alhamdulillah…murah rezeki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s