Jauh sekali

Selalunya, on Friday nite we all declare as our Dating Day tapi minggu nie agak berbeza. We all decided that we’re going somewhere jauuuuuhhhhh sikit la dari KL. Ke mana ? Well..bagi suprise la sikit yer….kali nie anak-anak terpaksa ditinggalkan…

First stop, Petronas MRR2 Taman Melati untuk isi minyak and top up Touch & Go..then ready for our journey.

Muka bosan cos lama sgt dalam kereta..bila la nak sampai tempat tujuan….

Our pitstop..tempat yang mesti dikunjungi…ada something special here yang memanggil untuk singgah di sini…

Bila we all travel ke arah Utara, R&R Tapah adalah our must pitstop…kenapa yer..cos ada satu stall yang jual mee kicap yang very best in the world la.

The workers busy with the order.

See the line ? Memang panjang sampai 2 gerai tu penuh terhalang dek org yang nak beratur ke gerai No. 6. Daddy Jack yang baikhati tolong beratur and me as usual kena cari tempat kosong.

Orang yang agak ramai dan semuanya berbaju cantik-cantik maklumkah musim cuti sekolah dan banyak undangan perkahwinan. Tempat duduk agak limited so saper cepat die dapat la.

Me, yang menanti penuh kesabaran

This is the famous mee kicap. Just a simple yellow mee and soy souce but so yummy. Nie Daddy Jack punya, die suka mee kuning.

Mine, I prefer the wantan mee….tapi I think rasa die tak mcm dulu, ada mcm tak berapa kena sikit tapi okaylah. The portion is still the same. We have to makan laju-laju cos tempat tak memaksa we all to enjoy our foods. Just take a quick breakfast and off we go….to where ? Just wait la…..

Advertisements
This entry was posted in dating game, eating place, just the two of us, time off for holiday, travel matters, yummy tummy. Bookmark the permalink.

4 Responses to Jauh sekali

  1. Elyn says:

    ayoo pi mana da?? cant wait for the entry!

  2. adenium says:

    emmmm memang menarik jugak nampak mi kicap tuh…. tapi bleh tukar ngan mee wantan kan… cuz i tak makan mee kuning..hehehe… besttnya

  3. mee kicap pun aku terliur kalo pose2 ni 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s