Pearl of the Orient

Well…I just enjoyed the journey while Daddy Jack sedang memandu..its been a year tak lalu this highway. Last times rasanya masa nak pegi Abby’s wedding.

Gua batu kapur along the way…sungguh mengasyikkan

Greenery scene along the way..kereta pun tak banyak so we all tak rushing sgt la

Sejak bila pulak ader tanda nie…heheheh ye la we all kan dah lama tak ikut jalan nie so mcm jakunlah sekejap tgk ader signboard IPOH besar kat atas bukit nie…tapi bukan sini tempat dating kami.

Highway pun dah ada dua jalan..satu terus ke Ipoh dan satu lagi menuju ke Utara..mungkin untuk kemudahan akan datang bila tiba musim perayaan..tak la jem panjang sgt.

Dah nak sampai dah nie..nie pun rasanya mcm dah berapa kali terlelap..kesian Daddy Jack memandu sorang-sorang.

YESSSSS….We’re off to Penang…Giler tak giler la dating kali nie. Jauh tu, sampai Penang peginya.

Jambatan Pulau Pinang yang sedang dalam pembaikpulihan. Actually Daddy Jack ada hal kat Penang, so aku pun tumpang la sekaki…tak berani nak bagi die drive sorang-sorang.Hehehehe..alasan aje tu padahal boleh aje naik flight tapi dek kerana hati nak jugak ikut, tak kisahlah.

Bangunan kebanggaan orang Penang…Komtar.

Tak berapa pandai sangat jalan kat dalam Georgetown so hanya berpandukan map yang diprint from the Internet sahaja. GPS belum sempat nak pasang dalam Blackie la…maybe next time.

Advertisements
This entry was posted in dating game, just the two of us, time off for holiday, travel matters. Bookmark the permalink.

One Response to Pearl of the Orient

  1. Penang ghupernya…abang n adik ku duk sana 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s