Pasar Chowrasta, Penang

Masa Daddy Jack sibuk ngan hal die kat sini, aku pun ada jugaklah buat hal aku sendiri..that is jalan-jalan,. Ye la..bosan terperap dalam bilik..lama tuuuuu Daddy Jack tgglkan aku nearly 5 hours so aku buatlah hal aku sendiri.

I took a cab from the hotel, actually kalau jalan tak sampai 10 minit pun ke sini tapi since tak tahu jalan, so better naik cab. I thought that cab kat Penang nie pakai meter rupanya tak…journey dalam 7 minit kena bayar sampai RM10…wah cekik darah tul pemandu teksi kat sini yer….Tujuan aku adalah nak pegi ke pasar Chowrasta nie. Kalau ajak Daddy Jack sure die tak nak pegi punya. Baik aku pegi sendiri.

Aku sampai pasar nie at about 10.30 so banyak kedai yang belum bukak..maybe dalam pukul 11 gamaknya so I took my sweet time tuk explore dulu apa yang ada kat dalam nie. Well, tempat nie lebih kurang mcm pasar tuk jual kain baju la..tak ada apa-apa pun yang menarik kat sini.


Ada gerai yang menjual tudung..bila tanya harga, sama aje lebih kurang kat KL. Ada tu yang agak mahal jugaklah.

This fews foreigners begitu terpegun ngan penerangan budak lelaki penjual kain nie. Budak lelaki tu ajar the pelancong cara-cara nak pakai kain pelikat…bagus noooo.

Tu budak lelaki tu…fluent pun ckp English, tak la berteraboq…..bagus hang..sekolah tinggi nie.

A colourful kain pasang yang tergantung kat sini..warna mmg merelip-relipla. Berpinar jap mata ku.

Kain lace yang dah dipotong-potong. Paling murah rasanya RM38 sepasang tapi the lace agak kasar jugaklah. Maybe bukan yang pure lace. Kalau nak yang bagus, ke Gulatis la jawapnya.

Kedai kasut pun ada jugak…jual longgok dalam RM10 sepasang

This entry was posted in day trip, just the two of us, myself, shopping. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pasar Chowrasta, Penang

  1. Liza says:

    wah shopping!!!! best!!!

  2. akak,borong dvd byk2 hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s