Balik dahhh

At about 1pm on Sunday, we all kena gerak balik dah ke KL..Along the way, terjumpalah kilang kurma yang popular nie..Yusuf Taiyoob. Tak lama lagi nak puasa, glamour baliklah iklan die kat radio.

Jalan agak jem sikit, maybe sebab ramai yang balik during this hour so we all stop kat R&R Bukit Gantang..kenapa yer we all singgah kat sini ?

Adakah sebab ada jual buah-buahan ataupun mmg dah tak ader tempat lain yang we all nak singgah ?

Heheheheh..tujuan we all singgah sini pasal nak melawat adik atok aku, Tok Su. Aku mmg tahu yang die ada bukak gerai buah tapi cuma tak tahu hentian mana. Bila tanya Ibu, die ckp kat Changkat Jering, bila we all tgk, mana ada hentian Changkat Jering, so we all just singgah kat tempat yang berdekatan dan tak sangka betul.

Buah-buah yang ada agak terhad..belum musimnya lagi tapi yang paling aku suka, buah mangga mmg banyak dan besar-besar lagi. We all ambik a fews kilos untuk saudara-mara as a buah tangan la.

Nie la Tok Su perempuan. Tok Su lelaki, iaitu adik atok aku baru aje balik umah die..la tak sempat la nak jumpa.

Masa we all sampai, orang ramai betul berkunjung ke gerai Tok Su nie. Murah rezeki Tok Su yer. We all tak ambik buah-buah tu yer, we all pun beli mcm orang lain jugak walaupun Tok Su bekalkan we all ngan barang-barang lain. Ye la, bukannya selalu jumpa, apalah salahnya bersedekah sedikit.

Berdekatan ngan Ipoh, jem agak teruk jugak. Gerak sikit-sikit aje, rupa-rupanya ada accident…ngeri ooooo.

This entry was posted in dating game, day trip, just the two of us, relatives, time off for holiday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s