Pasar Basah, Chowrasta

Dalam Chowrasta nie ada wet market..aku teringin jugaklah nak membeli a few rempah untuk rumah tapi tak jumpalah. Lagipun tak ader dalam agenda pun nak ke sini so keinginan nak membeli tu tak ada la sangat.

Lots of minyak angin dari buah pala kat sini samada dalam bentuk liquid or balm. Kuah rojak pun tak ketinggalan jugak.

Tapi rasanya pasar Chowrasta nie terkenal ngan jualan jeruknya. Punyalah banyak jeruk yang berjenis-jenis dan jugak bertong-tong ada kat sini. Jeruk tu ada yang basah dan ada jugak yang kering.

See…banyak, kan. Orang mmg ramai la membeli jeruk-jeruk nie. The shopper dah siap bungkuskan untuk org ramai so tak payah nak pilih-pilih.


Belakang pasar nie ada mcm pasar minggu la di mana ada org jual barangan keperluan harian.

Fruit stall

First time tengok gamat….geli geleman la.



Kain pun ada jugak dijual kat sini




This entry was posted in day trip, just the two of us, myself, time off for holiday. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s