Penang Street

Still in Chowrasta Market…kali nie jalan-jalan kat Penang Street. Suka tengok gelagat orang yang ada kat sini. Macam-macam gaya dan rupa manusia nie. Kesian tgk bila mak pak angkut anak-anak kecik jalan-jalan kat sini…tak ada apa-apa yang menarik pada budak-budak..panas aje.

Buah berangan..mmg sedap tapi aku tak rasa nak makan so tak payah beli. Nanti tak pasal-pasal kena marah pulak ngan Daddy Jack.

Gerai cendol…nampak mcm sedap. Sebab tu la ramai yang beratur nak membelinya. Aku tak berapa suka sgt makan cendol atau dengan kata lain, tak pandai nak makannya.

Group nie mcm nak bergaduh bila nak ambik order…tergelak aku tgk gelagat they all nie. Makan cendol pun sampai nak bergaduh ker, bang ?

Tengah-terngah jalan mata ternampak satu gerai yang menarik perhatian…jual baju dalam tepi jalan aje….siap ada jual longgok lagi..4 pasang RM10 saje..ada saper-saper yang berminat ?

Kedai cenderamata…mahal nak mam…thought of nak beli and bagi to my fews bloggers and friends, tapi dengan harganya yang melampau, so aku tak membeli. To my bloggers friends, maybe next time yer.



Sedar tak sedar, dekat 2 jam jugaklah aku kat sini. Daddy Jack called ckp dah ader kat Lobby..apa lagi bergegas la aku balik…hehehehe.

This entry was posted in just the two of us, myself, shopping, time off for holiday. Bookmark the permalink.

4 Responses to Penang Street

  1. atty's says:

    kty lak tak pandai makan buah berangan..eheehehh

  2. *ayu* says:

    buah berangan & cendol terbaik adalah di sini!!!!!i miss penang!!!:)

  3. aku tengok cina yang salu jual buah berangan tu kat penang..terliur tapi sebab cina memang aku x beli😛

  4. Elyn says:

    buah berangan!!! pergh sedap nyerrrr slalu kalo nk mkn beli kat midveli jeee bapak la mahai pastu x berapa sedap!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s