Jalan-jalan dan Kuih Katak Hangus

After the wedding, we all bergegas ke East Coast Mall. Dah seharian duduk terperap kat dalam rumah so nak la jalan-jalan ke bandar. Lagipun, dua-dua maid belum makan lagi.


Tengah nak keluar rumah, tiba-tiba hujan turun dengan lebat…alhamdulillah. Menurut kata makcik aku, Kuantan dah lama betul tak hujan…panas sgt. Kalau hujan pun hujan debu aje. Hmmmm nie kira hujan rahmat la yer.

Daddy Jack terpikir nak belikan Ryan sandal untuk jalan-jalan. Kebanyakan kasutnya dah tak muat dah..Ryan kan bam-bam so we decided just belikan Crocs aje.

Ryan belum boleh jalan, so we choose to have a simple one aje…taknak beli yang the latest with a cartoon character. Tunggulah die dah boleh jalan nnt yer.

Nice painting…the painter tengah off duty so aku curik-curik ambik gambar the lukisan. Harga untuk dijual is RM450.

My maids decided nak makan KFC aje sebabnya sorang nak makan nasi, sorang lagi nak makan ayam goreng aje udahnya KFC ajelah. Dua-dua ada, so tak payah nak gado-gado yer.

Sementara tunggu the maids makan, akiu pusing-pusing that level. Sekali masuklah dalam Sony Style cos tertarik ngan the mini lappy yang boleh diselit kat poket aje..wah, so small yer. Tapi harganya…mak aiii, boleh dapat yang 14 inci punya la. Daddy Jack, amacam ? Boleh tak sambar satu ?

The new model from VIAO…nearly 4K…whoaaaaaa

Masuk Parkson, nak beli botol air untuk MY HL tea. Tak banyak choice sangat so aku just ambik yang simple pattern punya.

Bila dah nak balik, singgah Starbucks kejap cos nak beli my fav drink. Tapi layanan kat sini, mcm hampeh la. The service is so poor and lambat.

My fav drink bile ke Starbucks..Chocolate chip with whipped cream..so soothing la especially bila musim-musim panas. Sejuknya sampai ke kepala tau.

On the way balik ke rumah, singgah jap kat tepi jalan cos nak beli satu kuih yang aku suka giler makannya. Actually kuih nie ada jual kat KL tapi rasanya tak sama dengan kuih yang makcik nie jual…kuih apa yer ?

Nielah kuihnya….kuih bakar. Tapi Kak Ika, my maid ckp kuih nie die panggil kuih katak hangus sebabnya bentuk die mcm katak..dahlah hijau. Biasanya kalau kat KL, kuih bakar dalam bentuk bunga tapi kat sini lain..mcm bentuk kuih cara. Makcik die kedai die kecik dan letakknya kat tepi office ayah aje.

This entry was posted in family outing, Kuantan, my family, myself, yummy tummy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s