Musim Kahwin

Ada wedding on Saturday. Kali nie dari belah ayah pulak…tak tahulah mcm mana nak explain psl susur galur saudara nie so apa yang I tahu, lebih kurang mcm cousin ayah la jugak.

We all just temankan Ibu aje. Yer la, our family kan nak buat main event this July, so kenalah berjumpa saudara-mara. Nanti tak tahu pulak mana satu saudara mara. Lagilah haru.

Nielah pengantinnya…belah lelai tulah suku sakat ayah. Menurut Ibu, ayah pengantin lelaki nie kalau tak silap baru aje meninggal awal tahu nie. Kena heart attck kat Puduraya. Tu yang mak die sedih sgt tu.

Lauk untuk pengantin…bercucuck-cucuk udang semata-mata nak buat Ibu meja yer…siapalah yang buat nie yer…nak kata kreatif idak ler.

Budak-budak adalah yang paling gembira sekali bila ada majlis kahwin. Kat sini, budak2 kecik ditugaskan untuk memberi bunga telur…rasanya kalau kat KL dah tak ader dah, bila kiter beratur ambik makanan..kat hujung meja dah ada yang hulurkan bunga telur. Dah moden betullah sekarang nie.

This entry was posted in event, relatives, wedding. Bookmark the permalink.

2 Responses to Musim Kahwin

  1. Liza says:

    Wedding season is something I look forward to, but of course ini akan menghancuskan diet ku

  2. atty's says:

    salam gina..kty sabtu aritu leh lupa ade wedding invatation.ingatkan ahad..hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s