Jalan TAR & AEON AU2

After misi mencari hadiah untuk Danish, we all bergegas ke Jalan TAR pulak coc Ibu called ckp maybe kereta tak muat nak angkut kain untuk our big event tu. Nasib baiklah we all tak jauh lagi cos mulanya we all dah nak balik dah.

Masa we all sampai, I asked Daddy Jack tak payah parking cos ambik kain and then kiter balik la..hajat di hati tu mcm nak singgah makan kat Insaf jap tak pun gi beli kebab tapi disebabkan Daddy Jack malas nak parking, so, tak payahlah. Sampai Nagoya, Ibu tengah ok tunggu budak tu potong kain. Ibu ckp lembab giler pekerja they all. Memang pun.

Nielah pekerja yang lembab tu…aduiii kak oiii. We all beli kain bukan sepasang dua tapi dekat beribu jugak habis kat kedai ko nie kak. Dahlah letih kena berdiri, air pun tak ader. Last week, Ibu memborong kain jugak tapi kat Harrison, berhabis dlm 6k, pastu pihak Harisson claimed that we won a RM500 hamper. At least worth it la jugak menghabiskan duit kat situ.

Jalan TAR….tenpat yang menjadi kewajipan untuk bakal-bakal pengantin, ibu bapa yang mancari kain baju untuk raya dll. Dulu kat sini ada Globe, mmg pusat untuk mencari kain baju sekolah. Sekarang nie Globe dah tutup so ganti ngan apa tak nama store tu.

Nie adalah antara barangan yang we all beli.Separuh lagi dah masuk dalam kereta. Nie tak sempat cos DBKL dah datang so Daddy Jack kena pusing satu round..hehehehe. Gelung putih tu Ibu mintak kat kedai tu, Tujuannya nak simpan sampin-sampin ayah. Kalau sampit tu dilipat, nnt bila gosok akan nampak jugaklah line lipat die tapi kalau gulung mmg tak nampak.

Lepas Jalan TAR, perut dah lapar so AEON AU2 menjadi pilihan. Aku nak bawak Daddy Jack gi makan kat Sakura Kristal. Nak tahu whether he like it or not.

So far, Daddy Jack like it so much..he said that maybe next time akan bawak ahli keluarga kami makan kat sini…yeee haaaa. And untuk kunjungan kali pertama nie, Daddy Jack tried Beef Steak and mmg marveless la.

I just makan Fish & Chips aje..tak tahu nak pilih yang mana satu cos menu die punyalah banyak makanan yang sedap-sedap.

Tetiba teringat yang orang kat rumah tak makan lagi so sambil tu ternampak la pulak A&W. Lama betul tak pekena A&W nie. Last rasanya masa Terminal 3 Airport Subang masih digunakan. A&W nie sedap tang ayam goreng dan wafelnya aje.

The manager, garang ooooo. Aku tunggu our take out agak lama jugaklah so tak komplen apa-apa pun tapi this lady dah mula meninggikan suara kat staff die. Siap suruh bagi free Rutbir lagi. Thanks yer…u didi a good job.

Daddy Jack yang setia menanti…sambil membaca ruangan sukan die tu.

Advertisements
This entry was posted in eating place, just the two of us, shopping, yummy tummy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s