Taman Ayah

Actually, we all balik Kuantan cos nak tengok taman ayah. Yess…ayah secara diam-diam dah buatkan taman untuk our house kat Kuantan. I never mentioned about our house kat Kuantan, kan. Ayah bought this house somewhere in April 2007 cos masa tu my sis,Abby nak kahwin. Rumah lama masa tu kecik sgt so ayah beli rumah sekarang nie. At first, Ayah nak beli sebuah aje tapi aku pujuk ayah beli 2 sekaligus cos family aku kan besar.


Ni bahagian depan rumah tu. Its actually semi-d single storey. Bilik ada 8 dan 4 bilik air. So, bila we all balik ramai-ramai tak perlulah berebut-berebut bilik cos masing-masing ada bilik sendiri.

Taman ayah…hehehe, masa we all balik, the pekerja tengah sibuk menanam pokok-pokok.

Nielah hasilnya bila dah siap. Pokok-pokok tu kecik lagi, aku rasa bila dah besar sikit sure nampak cantik. Actually, ada lagi pokok-pokok yang akan ditanam so akan reduplah sikit rumah tepi nie.

Ayah punya water fountain…so cool tau bile duduk kat sini. Rasa tenang aje sambil mendengar deruan air yang mengalir.

This entry was posted in Ayah, Kuantan, my big family, my home. Bookmark the permalink.

6 Responses to Taman Ayah

  1. Liza says:

    Love the fountain! I showed to my better half and he now wants something like that!!

  2. Gina says:

    mmg lawa Liza…tak sangka my dad ada idea mcm tu..

  3. cantiknye!!!!!menyesal sy xblk!xpe..next time sy nk balik jugak!

  4. adenium says:

    suka tgk … best kan ada big famili camnih… i wish i have .. :-(….

  5. atty's says:

    cantek sgt..my mom pun teror gak buat..nieh..laman besh besau.

  6. Gina says:

    Sid…its okay, small family pun bahagia jugakKak AttyBagus tau ada taman mcm nie…at least nak buat minum-minum petang pun aman sikit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s