Baju Melayu

Masa we all dah sampai KL from Kuantan, Daddy Jack ajak we all gi Pertama Compleks untuk tempah baju melayu..masa dah suntuk nie tak tahulah samada depa boleh buat ker tak ?

Ryan yang kepenatan..tido pun melopong..jauh perjalanannya , dari Kuantan ke KL then ker Pertama Compleks pulak.

Nie mmg tempat Daddy Jack buat baju melayu. Dah beberapa pasang dah we all buat kat sini. So far, the kualiti tu mmg bagus la.

Nasib baiklah orang tu nak jugak terima tempahan last minute..lain kali jangan buat hal la. Kain dah bagi, nak suruh tempah pun malas.

Kak Ika setia menunggu sambil memangku Ryan the Lion..hahahaha

Dah alang-alang buat baju untuk Daddy Jack, buatlah baju untuk Danish jugak. Kat Bagutta nie walaupun harga die agak mahal tapi the kualiti tu yang Daddy Jack pentingkan.

The price for baju melayu untuk dewasa is RM150 sepasang and budak-budak dalam RM80 sahaja.

Ryan pun kena buat jugak..mana boleh, Daddy ngan Danish aje ada…Ryan pun nak jugak.

Budak domok yang dok ukur baju melayu..the tailor said that maybe kena tambah kain untuk baju Ryan nie sebab kain yang we all bagi tu mcm tak cukup aje. Ryan kan domok…hahahhahah.

Hai la Danish…bila la nak berhenti minum susu nie..tak malu betul

Untuk aku pulak, tak banyak kedai yang nak ambik tempahan last minutes cos dah banyak tempahan untuk raya..tapi aku pujuk jugaklah cos masa dah suntuk. Nasib baiklah ada jugak yang setuju…dalam pada setuju-setuju tu terkena jugak aku.

I want my baju to be something like this…bila ukur-ukur then ckp nak design yang sebijik mcm nie and Daddy Jack pun mcm berkenan and he asked my baju to be exactly like this, hambik kau harganya…RM660 sepasang….dah la hantar 2 pasang….menggigil beb. Tapi tak aper..Daddy Jack, you bayar yer.

This entry was posted in family outing, my family, preparation. Bookmark the permalink.

4 Responses to Baju Melayu

  1. mesti sweet nanti pakai baju melayu budak domok tu 😀

  2. chanaz says:

    pict ryan yg 1st tuh…sebijik muke danish..chumel.. =)

  3. eh babe, bagutta mane yang u pergi ni?price baju melayu lelaki tuh termasuk kain ke?

  4. Gina says:

    Bagutta at Pertama Complex and the price tu untuk jahit aje, kainnya kiter beli sendiri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s