Nasi lemak

Still cerita pasal balik Kuantan…kali nie on the way balik KL pulak. We all gerak awal sikit cos Daddy Jack takut jalan jem cos cuti sekolah habis minggu tu so tinggallah ayah dan ibu cos ada kenduri and they all balik petang sikit.

Since pagi lagi, we all kena ambik light breakfast dulu. Restoran Zaman menjadi pilihan cos ianya dalam laluan we all nak blik KL.

Apa yang menarik kat restoran Zaman nie ? Ianya adalah restoran biasa aje tapi kalau datang mesti resotoran die full house. Orang mmg ramai.

Ada orang kata the best nasi lemak ada kat sini..so far aku rasa macam biasa aje. Kedai nie hanya bukak untuk minum pagi aje. Ada lots of food mcm roti canai, mee kari, nasi minyak dll lagi.

But I think because of the membeli nasi lemak punya sistem tu kot yang menjadikannya popular. Normally kalau kiter beli nasi lemak, we just order then nanti the waiter akan bawak untuk kiter, kan. Tapi kat sini lain tau…kiter yang kena gi ambik sendiri kat dapur orang tu. Tengok tu..beratur orang nak menunggu giliran ambik nasik lemak.

Pakcik yang pegang dulang tu bukan pelayan tau, tapi orang yang membeli…normally kat sini, orang tak makan sebungkus, tapi ada tu sampai 3 bungkus sekaligus. So, kiter kena cakap kat makcik nasi lemak tu, berapa kiter nak, then kena bawak dulang. Kalau tak, mcm mana nak bawak berbungkus-bungkus nasi lemak tu ?

Tu dia weiiii…tak menang tangan makcik-makcik nie membungkus nasi lemak. Bila aku tanya, mmg macam nie ke hari-hari..akak nie ckp ha’ah since pukul 5 pagi lagi orang dah datang, biasanya pemandu-pemandu lori atau teksi la.

Nie la ghupanya nasi lemak Restoran Zaman nie. Kecik aje, mmg sedap makan bila panas-panas. Aroma nasi pun wangi jugak.

Advertisements
This entry was posted in eating place, my family, myself, yummy tummy. Bookmark the permalink.

One Response to Nasi lemak

  1. adenium says:

    macam tau jer kedai nih… tapi takpenah singgah….skang dah lalu hiway… tak masuk kuantan dah… 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s