MQA-Exit Meeting

Semalam is our final day of accreditation. Gambar masa awal-awal tu tak ader cos students yang tolong ambikkan and aku belum dapat any copies lagi.

Masa dalam meeting before MQA datang, we all telah diberi tugas masing-masing. Tapi bila sampai harinya, semuanya berterabur. Orang yang sepatutnya buat keje tu, tak buat, paling power ada yang ckp die tak dibayar untuk membuat keje-keje tu…WTF…we’re doing it not because of us, its for the students, masa depan they all..takkan itupun nak berkira. My friends, Lin and Adlene is the one yang kena cari souvenir for the panels. Itupun last minutes punya kerja..orang yang sepatutnya dok sibuk mengipas aje kejanya.

Orang kuat yang menjadikan MQA visit nie berjaya, Azian and Azrul. They all yang bertungkus lumus menyiapkan segala-galanya, right from the start till the end. Berhari-hari balik lambat.

And for the exit meeting, ada jugak from other faculty members cos they all pun akan ada MQA visit somewhere in August so they nak jugaklah dengar any comments yang akan they all apply to the faculy.

Our VC, Dato’ Rosti and Prof Syed, orang kuat dalam uni..Prof Syed is the one yang menjaga all the quality in the education systems.

The panels…everything berjalan dengan lancar. Alhamdulillah. Thanks to the students for their commitment and also the patience. We did it for you, not us.

Advertisements
This entry was posted in myself, office matters, officemates, profession. Bookmark the permalink.

3 Responses to MQA-Exit Meeting

  1. *ayu* says:

    mcm letih je.. dgr perkataan MQA pun dah letih.. huuhhuhuhu

  2. Liza says:

    Sorry ler, tak tau what mqa means, but reading this entry made me think the world need more people passionate about education like you!

  3. rine says:

    alamak kak gina….Prof Syed ade kat u ni rupanya..ingat dah pencen 🙂 teringat dia my ex-Prof masa kat Uniten…2 sem i amik course Control System dgn dia…strict giler but nice man….yg tak leh lupa siap sound my fren yg "SYED" jugak esok2 lepas grad nak kawin cari isteri keturunan syarifah jugak hihihi mesti anak menantu cucu dia ni semua bersyed syarifah ni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s