Jalan-jalan Cari Hadiah

Cerita nie dah basi..tapi aku agak sibuk sikit 2-3 hari nie..so, bila dah ada masa, barulah terhegeh-hegeh nak update apa bagai.

We all barulah terhegeh-hegeh mencari hadiah untuk Father’s Day nie on Sunday. Ye la cos Sabtu tu badan aku mcm tak sdap sikit sampaikan ada satu course yang aku benar-benar sgt nak pegi kena tunda di lain waktu..sedih tau.

Sesampai aje kat KLCC, we all kena dulu bagi dua-dua budak kecik nie kenyang so Sun Moulin Bakery la tempat tujuan. Danish sibuk nak makan donut and ryan I just gave him a biscuit ajelah untuk die makan. Lama jugaklah nak menunggu untuk depa nie makan. Mana taknya, makan sikit, tapi main-main aje lebih.

Tengoklah aksi dua beradik ni…so happy

So misi pertama sekali adalah mencari hadiah untuk Daddy Jack…puas la pusing satu Isetan tu mencari apa yang dia inginkan tapi mcm tak berkenan aje. Ajak gi Lacoste untuk cari kasut pun katanya baru aje beli kasut hari tu.

Lepas Daddy jack mcm tak berkenan kat Isetan, turun bahagian perfume..manalah tahu die nak beli perfume pulak, pun tak berkenan jugak. Alasannya perfume die masih banyak lagi..so aku pun dah buntu so belikan ajelah perfume set Gorgio Armani untuk ayah aje…senang. Lagipun, aku pun tak prepare sgt nak belikan ayah apa.

Masa Mother’s Day dulu, aku tak berkesempatan nak belikan Ibu apa-apa pun cos masa tu Ryan tak berapa sihat, so belikan jugaklah alang-alang tu.

Ooooooo, rupanya Daddy Jack nak beli sunglass. Bila aku tanya nak yang mana…Oakley menjadi pilihan hati. Kalau cakap awal-awal kan senang, Tak payah berpusing satu KLCC tu mencarinya.

Nielah hadiah Father’s Day from all of me and anak-anak to Daddy Jack. At first, bila tgk harganya, Daddy Jack mcm agak keberatan nak beli, tapi setelah dipaksa dan bukannya selalu aku belikan die any gifts so die pun terima ajelah.

Lepas membeli Hadiah, Daddy Jack teringat pulak yang die nak beli jeans…kalau boleh dah taknak pakai Levi’s lagi. dah selalu sgt dah pakai. So we all masuk Armani, ada satu tu die berkenan tapi tak ada saiz pulak, kenalah carik ke tempat lain.

Masuk Parkson, ternampak pulak CK Jeans…singgah nak membeli and masih tak jumpa yang berkenan.

Instead of jeans, Daddy Jack mcm berkenan pulak ngan satu shirt kat CK nie. Tanpa lengah-lengah, die pun rembatlah satu.

Daddy Jack nie kan, kalau gi mana-mana sure die akan belikan anything untuk anak-anak die…tiba-tiba lalu kat Levi’s Store ternampaklah pulak ada short untuk boy so we all ambiklah untuk Danish. Untuk Ryan tak ada size.

As for Ryan, masuklah kat Gap Kids and rupanya ada offer untuk member la..apalagi we all ambik la a few pasang untuk budak berdua tu. Memang sale die untuk member gila-gila la.


Ryan yang dok gelak-gelak sampai bising dalam kedai tu bila salesgirl tu agah-agah die.

At last, Daddy Jack beli jeans die kat GAP aje..kat sini pun dok sale jugak untuk member. Daddy Jack asked me to beli satu jugak tapi entahlah, mcm tak ader feel nak membeli, maybe next time la yer.

Danish yang dah agak kebosanan menunggu Daddy Jack mencuba dan memilih bajunya so die pun dok sibuk kehulu ke hilir.


Advertisements
This entry was posted in kids stuffs, KLCC, my family, shopping, special day, the boys. Bookmark the permalink.

3 Responses to Jalan-jalan Cari Hadiah

  1. lily lotus says:

    amboi2 ryan seronoknya dia ada amoi melayan

  2. alaa syoknya shopping sakan…aku masih hutang hadiah hari bapa ngan my hubby..lalala

  3. adenium says:

    jalan2 carik hadiah…??? err… nak satu bleh…hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s