Jalang-Jalang Ganu Kiter – Batik

Lepas songket, Ibu pulak nak mencari batik..tapi we all tak sanggup dah duduk dalam Pasar Payang tu lama-lama so we moved to bangunan yang lawa kat depan tu..apa namanya, lupa la pulak.

Suasana kedai yang nyaman dengan aircond dan jugak ada tempat luas untuk Danish bermain-main. Pilihan batik pun banyak dan moden…mmg kelas.

This is Prem…ayah driver. Baru sebulan join kerja. Actually, ada jugaklah a few people bertanyakan psl keje driver nie cos aku ada mintak RedMummy advertised dalam blog dia tapi semuanya mcm tak berkenan. Ada satu tu di perkenalkan oleh Elyn, tapi org tu dah dapat kerja lain pulak. So, Prem nie kawan ayah yang tolong carikkan.

We all pilih-pilih, then mana yang berkenan we all ambik, yang tak berkenan tu budak kedai tu tolak tepi..nia of course la yang tak berkenan. Giler la weiii nak memborong banyak mcm nie.

Kalau kat kedai songket, ayah yang lama membuat pilihan, tapi kat kedai batik nie, Ibu punya turn pulak. Sementara nak tunggu Ibu buat pilihan, sempat gaklah main-main camera ngan my sis.

Ibu pun nak join jugak dalam pilih-pilih kain tu. Kain kat tangan Ibu tu beli untuk our maids kat rumah tu.

Nie masa we all dah gerak balik Kuantan…singgah jap kat Kerteh, Mesra Mall. Canggih ooo, ada mcm-mcm aoutlet dalam nie. Paling tak tahan, ada Toys R Us tu.

Masa we all masuk, ada la ATM tgh buat sound check..ada persembahan gamaknya kat sini..yang paling kagum bila tgk Mat Salleh tu nyanyi lagu P. Ramlee in Malay, ok. Maybe die nie keje kat sini agaknya, tu yang boleh hafal lagu-lagu P.Ramlee.

Advertisements
This entry was posted in day trip, my big family, my family, time off for holiday. Bookmark the permalink.

One Response to Jalang-Jalang Ganu Kiter – Batik

  1. Elyn says:

    owh my…… batik mmg pebret i lelagi kaler terang hihihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s