Majlis Akad Nikah Rozeeyani

On 4 July 2009, my sister, Rozeeyani aka Kak Nyah telah selamat dinikahkan di Masjid Al-Hidayah, Taman Melawati tepat jam 345pm. Majlis semuanya berjalan dengan lancar dan penuh kemeriahan di samping keluarga dan juga sahabat handai.

Getting ready for the majlis nikah..makeup by our neighbour, Seyla. Terror beb die bab-bab andam-mengandam nie. Tukar profession ajelah Cik Seyla oiiii.

My make up collection…punyalah banyak tapi tak pernah guna. Daddy Jack bising jugak..beli-beli tapi tak pakai. Ada jugak suppose enrole untuk kelas RedGlow tapi at that moment tak dapat pegi sebab badan tak sihat la. Next class yer, akak-akak RedGlow.

A love note from her husband…..

Last touch up

My two sisters yang belum berkahwin…lepas nie giliran korang pulak yer


Waiting for the Tok Kadi untuk menikahkannya

Gadis-gadis yang keuzuran….so duduk luar ajelah, tak boleh masuk masjid yer.

The hantaran from kedua-dua pihak..the perempuan memilih warna turquiose and the lelaki pilih putih…good combination of colours.

My Ayah..waiting for the akad nikah.

The guests yang datang…I like the concept that tak ramai yang datang…just a saudara-mara and also a few friends..taklah gelabah sgt kan.

Pengantin lelaki membuat solat sunat dulu agar semuanya berjalan dengan lancar dan teratur.


Me as usual la…menjaga si Ryan the Lion daripada membuat kecoh di majlis ini.

Alhamdulillah…dengan sekali lafaz…aku mendapat seorang lagi adik ipar..Ikram Sany bin Dato’ Mahbob. Welcome to the family.

After the majlis akad…ada disediakan jamuan kecil untuk tetamu yang hadir.

Ryan the Lion yang kepenatan…sempat tido dulu dalam masjid. And Mummy pun suka jugaklah cos dapatlah bersembang lama-lama..hehehehe.

My sisters yang bertungkus-lumus untuk memastikan upacara berjalan dengan lancar.

Kak Nyah with her friends yang datang untuk memeriahkan majlis pernikahannya.

My family..tak complete cos Danish entah ke mana….sepanjang majlis berlangsung semuanya berjalan dengan lancar except a one kejadian yang tak diingini berlaku. Bukan psl pengantin tapi from the tetamu..I’ll tell u later yer.

This entry was posted in family events, family gathering, my big family, wedding. Bookmark the permalink.

3 Responses to Majlis Akad Nikah Rozeeyani

  1. Hazzel says:

    biru turqoise yang adik akak pilih tu cantik la. different dari yang selalu ada. Alhamdulillah semua dah selesai. patut la lama akak tak update. hehe.

  2. Gina says:

    mmg penat tau Hazzel…mcm kiter pulak yang kahwin

  3. lily lotus says:

    tahniah to ur sis!anyway i dah tukar blog baru..free2 singgahlah n update link ekk, many thanks!http://myrillys.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s