Lori 2 tan

I think akan ada banyak back dated punya entries…especially psl the wedding. Nie pun baru masuk office..penatnya masih terasa la.


Since the wedding nak dibuat di Kuantan so banyak jugaklah barang-barang yang perlu dibawa ke sana. Bla dah dilonggok-longgokkan, mmg tak muat kereta nak hantar ke Kuantan. Cara yang terbaik adalah terpaksa menyewa lori untuk mengangkut all the bunga-bunga telur, paper bag and some other stuffs ke Kuantan.

Ni antara barang-barangnya..paperbags..I think about 7000 pieces.

Puas we all mencari lori yang boleh hantarkan ke Kuantan..ada tu memang ada, tapi melampaulah..ada tu sampai 900 tu..gilerlah. Entah mcm mana my BIL ada kawan yang buat sewa lori nie and the price quite reasonable jugaklah…dalam 550 mcm tu. So, kiter pun ambik die untuk buat penghantaran ke Kuantan.

Siang tu deal…malam dah boleh jalan dah..waktu nie dalam pukul 9 lebih so dalam kul 11 malam they all gerak la ke Kuantan.Pagi esok dalam kul 10 balik KL semula. Senang deal ngan orang mcm nie. Tak banyak songeh.

Sibuk betul Danish nie nak menolong jugak..ye la, bukannya selalu nak mengankut-angkut barang mcm nie.

So, satu kes dah selesai…apa lagi yer…just wait yeah…ada banyak lagi cerita about the preparation nie.

This entry was posted in Danish, family matters, my big family. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lori 2 tan

  1. siap angkut ngan lori tu..banyak nyer barang yer..

  2. Elyn says:

    mak aii byk tul brg ……. mesti letih gile ni!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s