Misi Coklat Patchi

Coklat Patchi…budak kaunter nie pun dah kenal dah muka aku..ye la selang3 hari pegi beli coklat yang tak cukup-cukup untuk wedding. Ibu dah balik Kuantan dan so just harapkan aku yang masih di KL nie untuk beli apa saja keperluan yang tak ada lagi..antaranya coklat untuk VVIP nie. Since the VVIP and the VIP akan hadir so the gifts tu bagi coklat ajelah..senang cerita. At first nak cuba kat Godiva tapi Ayah said that Patchi is the best..okay la.

The counter girl very the peramah and sanggup melayan customer yang tak tahu apa jenis coklat dan hanya tahu makan coklat aje. Layanan mmg first class.

Danish pun sibuk nak ikut, so we all angkut la die ngan pakai baju tido aje. First time tu pegi KLCC selekeh aje. Dah la tak tahu nak pilih yang mana satu. Nasib baiklah counter girl gigih membantu. Rupanya, berjenis-jenis coklah kat Patchi nie; ada yang berkacang, semi-sweet, even ada yang bersalut ngan karamel dll lagi la. Harga, jangan ckpla..ada yang Ikg RM24 dan ada jugak yang RM27.

The packaging simple aje..just silver and gold paper. Senang and boleh match dengan semua warna kalau untuk wedding.

Nie section yang 1kg = RM27…antaranya

Gold bar chocolates…I wish ianya emas yang betul..hehehehe

The simple packaging..just nice kalau nak berikan pada seseorang..nak kata mahal tak mahal..ada yang RM9.90

Nielah hasilnya after penat berdiri memilih coklat untuk diberikan kepada VVIP dan juga VIP untuk wedding tu. The total is RM447.50…quite pricey untuk coklat, kan.

Since bawak Danish…we all pun kena la jugak pau dengan die..the chocolate lunchbox. Harganya dalam RM74.50. Berbaloi ker ? Nanti kiter tengok yer

Nie coklat yang ada dalam lunchbox tu..mmg berbaloi la. Selain coklat, ada jugak stationaries for the children. Chocolatenya mmg khas untuk children.

And also, aku tak ketinggalan untuk membelikan one of my students this box of chocolate. Aku dah janji ngan die lama giler…tak tertunai-tunai. Aku janji ngan die coklat lain tapi since aku dah ada kat situ, just bought this one ajelah. To ******…you know who you are, hope that you enjoy this box of chocolate. Sorry yer..lama giler you menantikan saat nie..hehehe.

This entry was posted in wedding. Bookmark the permalink.

4 Responses to Misi Coklat Patchi

  1. sedapnya coklat..nak jugak😀

  2. Elyn says:

    i gile beli patchi ni tau….. slalu pi bangsar shooping centre je…. alamak terliur lah pulak!!

  3. Eikha says:

    Ee siapa yang dapat tu? Envy! Haha.😛

  4. adenium says:

    bestt nya coklattt…bestttnyaaaaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s