Manchester Asia Tour – The Arrival

Last weekend was a bit busy for me and Daddy Jack..kenapa ? Well, Manchester United buat Asia Tour and the first stop is Malaysia. Orang yang so excited about this is Daddy Jack cos die mmg die hard fan Manchester United.

Aturcara we all bermula dengan menyambut ketibaan pemain-pemain di airport pagi tu. Daddy Jack dah booking tiket untuk ke sana ngan MU Supporter Club seminggu sebelum.

Peminat fanatic Ryan Giggs..plat number pun dekat-dekat ngan nama Giggs

The Clubhouse…masa we all sampai, dah ramai jugaklah yang dah berkumpul kat sini.

The itineri untuk sepanjang kunjungan the players semasa berkunjung ke Malaysia. Penuh tu tak tahulah mana nak celah.



We all ke KLIA naik bas. Daddy Jack kata tak ada feel kalau naik kereta. Ye la tu. 2 bas yang membawa the supporters to the airport to menyambut ketibaan the players.

Sampai kat KLIA, the supporters tak dibenarkan masuk ke dalam cos pagi tu ada bombing kat Jakarta so they all ambik that as a precaution to the players. We all tunggu the players at Kompleks Bunga Raya..suppose dapat masuk tapi disebabkan kejadian itu, we all hanya dibenarkan tggu di luar pagar sahaja…WTF.


At first, they said that the team sampai dalam pukul 11 tapi last minute flight delayed pulak so the players sampai dalam pukul 12…perghhh ngan perut dah lapar cos we all tak sempat makan apa-apa pun. Bawak bekal pun tak so kenalah menahan diri oooo. Danish pun dah mula gelisah sebab lama sgt so minum susu ajelah yer.

Fanatik betul oooo mamat nie..sampai buat tatu kat kaki

Bas pun sampai ..so sempat ambik gambar my favourite player, Ryan Giggs aje..itupun rasa dah cukup bagus dah. Camera buat hal.

Lepas KLIA, we all balik ke Clubhouse cos nak ambik kereta then terus ke Mandarin Oriental. This hotel jugak merupakan tempat penginapan Manchester United players and Daddy Jack sanggup tu booked the room semata-mata nak jumpa the players.

This is our room and the katil is so huge and BEST giler. Bantal-bantal die mmg lembut giler. Syokkk oooo tido. Rasa sejuk aje.

The LCD TV and DVD player also ada dalam bilik nie. Syok ooo kalau lepak lama-lama tapi Daddy Jack dah ada plan untuk we all so tak boleh lepak lama-lama dalam bilik.

Nice KL view

We all tak dapat bilik yang mengadap KLCC Parkview cos dah penuh. Bilik we all nie kat Level 30 and the players betul-betul bawah bilik we all.

The toiletteries…imported from london. The smell memang superb. Kiranya mmg puas la mandi pakai this toiletteries.

This entry was posted in family activities, interest, MU, my family. Bookmark the permalink.

One Response to Manchester Asia Tour – The Arrival

  1. Elyn says:

    wowwwwwww !!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s