Manchester Asia Tour – The Game

Sabtu adalah harinya….friendly match between Manchester United and Malaysia IX. After check out, we all balik umah jap hantar Ryan then bergegas keluar ke stadium. rasanya dalam kul 3 we all dah gerak dah. Daddy Jack cakap itupun dah lambat cos takut jalan jem. Rileks aaaa.

Sampai aje stadium, mmg orang dah ramai dah. Nasib baik we all ada sticker parking so taklah sibuk nak berebut-rebut ngan orang yang menggila ramai. Cuaca pun agak panas jugaklah. Masa sampai, Danish tertidur dalam kereta so muka pun monyok aje.

Daddy Jack hari tu pakai baju Malaysia walaupun die mmg fanatic ngan Manchester United. Katanya, walaupun die sokong Man Utd, tapi bila ada game ngan Malaysia, haruslah die sokong Malysia dulu. Whatever la Daddy Jack. U dah labur banyak duit untuk this event pun dan cukup bagus dah.

The Red Devils

Orang ramai yang dah masuk ke dalam stadium tak dibenarkan membawa masuk any bottled water. Tak tahulah kenapa maybe takut botol tu akan mendatangkan kecederaan..ye la, mana-mana orang yang tak puashati, nak lepaskan marah baling botol tu kena kat orang lain so boleh mendatangkan kemarahan..and then bergaduh. Tapi, giler la tunggu lama-lama tapi tak minum air, so apa yang they all buat masuk stadium, tapi beli dari dalam so the peniaga akan tunggu kat pagar. Bijak jugak.

Malaysian mentality masih ditakuk lama. Bila nak masuk stadium, botol tak dibenarkan, so apa yang penonton buat, they all buang aje botol tu kat lantai..bukannya nak masukkan dalam tong sampah.

We all masuk 2 jam awal. We all tak payah berebut-rebut nak ambik seat cos our seat is numbering seat. Orang lain tak boleh duduk kat tempat yang kiter. Masa nie pun orang dah ramai dah. Semangat betul.

Before the game start, we all dihiburkan dengan band from St John. Adalah hiburan cos tunggu lama giler dan dah bosan dah.

This guy kena boo satu stadium. Why ? cos he’s wearing the rival of Manchester United..Liverfool.

Masa tengah-tengah giler ambik gambar, ternampak la sorang mamat nie kat depan aku tengah sibuk berfacebook. So canggih la. Ye la, maybe die pun bosan jugak tunggu lama-lama.

Kenapa aku letak gambar nie…heheheheh. Lelaki sebelah abg botak tu adalah kawan sekolah aku. Irwan Zainal Abidin namanya. Aku jumpa die masa nak breakfast kat Mandarin Oriental. Dia buat part time kat event nie as a security.

Malaysia IX team

Manchester United team


Penyokong-penyokong team Malaysia




Half time Malaysia seri 2-2 ngan Manchester United. Satu pencapaian yang baik

Akhirnya, Malaysia kecundang jugak ngan Manchester United..tapi apa-apa pun aku berbangga ngan team Malaysia. Mereka bermain dengan cemerlang. Kalah pun tipis aje. Lagi bagus kalau they all maintain seri sahaja.

Ryan Giggs




This entry was posted in interest, MU, my family. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s